Nem örül a Paramount az egykori Pixar-főnök érkezésének

A szexuális zaklatásos ügyekkel vádolt John Lasseter a Skydance stúdió animációs részlegét fogja vezetni. A Paramount ódzkodik a dologtól.

Nem örül a Paramount az egykori Pixar-főnök érkezésének

A beszámolók szerint a Paramount nem örül annak, hogy a Skydance stúdió felkérte az egykori Pixar-legenda John Lassetert az animációs részlegük vezetésére.

Lasseter karrierjét valószínűleg nem kell nagyon bemutatni: az 1980-as években az ő hathatós segítségével jött létre a Pixar, és olyan legendás alkotások születtek a keze alatt, mint a Toy Story, amiért még Oscar-díjat is kapott. Miután a Disney 2006-ban megvásárolta a Pixart, kinevezték Lassetert kreatív igazgatónak, ő pedig sorra szállította a nagyobbnál nagyobb sikereket, mígnem 2017-ben őt is elérte a #MeeToo-mozgalom.

Mint később kiderült Lasseternek állítólag évtizedekre visszamenő szexuális zaklatásos ügyei vannak, és alatta a Pixaron belül is egy egészségtelen céges kultúra alakult ki a nőkkel szemben. Ezt követően Lasseter végül 2018-ban otthagyta a Disney kötelékét.

A Skydance stúdió rendszeresen dolgozik együtt a Paramounttal olyan nagy filmeken, mint a Mission Impossible, a World War Z, vagy a Star Trek. A vállalat 2017-ben döntötte el, hogy belevág az animációs filmek világába, és most kérte fel a Skydance Animation vezetésére John Lassetert, ami heves indulatokat váltott ki a szakmán belül, és a Paramount is aggodalmát fejezte ki a döntéssel kapcsolatban, amiről egyébként velük nem egyeztettek.

Belsős források szerint főleg a Paramountnál dolgozó női munkatársak fejezték ki nemtetszésüket azzal kapcsolatban, hogy a jövőben Lasseterrel kell együtt dolgozniuk.Továbbáremélik, hogy a Skydance vezérigazgatója, David Ellison közöl majd részleteket azzal kapcsolatban, hogy történt-e alapos kivizsgálás Lasseter felvétele előtt, és ha igen, az milyen eredményekkel zárult.

A Paramount egyébként már leszerződött a Skydance Animations első két filmjének kiadására, így hozzájuk tartozik a 2021-re várt Luck, valamint az egyelőre bizonytalan dátummal érkező Split is. Így tehát a vállalat különösen kényelmetlen helyzetben találhatja magát, mert vélhetően bármi is történik, kénytelen lesz együttműködni Lasseterrel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap