"Mit rontottunk el?" - Mirror's Edge, Dead Space

Frank Gibeau nem olyan rég nyilatkozott a Developnak arról, hogy szerinte mit rontottak el, vagy mi hiányzott a Mirror's Edge-ből és a Dead Space-ből...

"Mit rontottunk el?" - Mirror's Edge, Dead Space

Frank Gibeau nem olyan rég nyilatkozott a Developnak arról, hogy szerinte mit rontottak el, vagy mi hiányzott a Mirror's Edge-ből és a Dead Space-ből (főként az előbbiről volt szó). A 2008-as FPA (First Person Action) eladásai sajnos jócskán alulmaradtak a várakozásoknak, annak ellenére, hogy a játék sikert aratott a szaksajtónál...

"Amit a Mirror's Edge-ből tanultam, az az, hogy több időt kell fordítani a játék polírozására és kell, hogy legyen benne mély és tartós szórakozást nyújtó online rész is" - kezdte. "Voltak problémák a tanító pályával, a nehézséggel és a narratívával, nem beszélve arról, hogy nem volt multiplayer."

A Mirror's Edge kiadása mindenképp egy előre mutató és kockázatos lépés volt az EA-nak, a bukásából pedig azt szűrték még le, hogy ha egy ilyen koncepciót hagynak átmenni, akkor annak fejlesztésénél az abszolút maximumra kell törekedni. Ezzel persze nem lehet nem egyet érteni, de a kritikákkal már kicsit mintha átesnének a ló másik oldalára. A rossz eladások ellenére a Mirror's Edge egy jó játék (tesztünkhöz katt ide), nem kell ott is hibát keresni ahol nincs.

Ami pedig a Dead Space-t illeti: "Ez hozott nekünk pénzt, de nem érte el a várakozásainkat. Úgy éreztünk, hogy volt egy címünk, ami már megpendített bizonyos húrokat, de tulajdonképpen csak elérte a minőségi elvárásokat. Ebből is hiányoztak a multiplayer módok."

Így amikor újra elkezdtek rajta dolgozni, ezeket a szempontokat követték, jobban felépítették Isaac karakterét, gazdagították a sztorit és online babérokra törtek. A Dead Space 2 január 25-én jön PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra. Hogy mi lesz a Mirror's Edge-el? Nos, jó hír, hogy nem adják fel és tovább viszik az IP-t, reméljük nem egyszerűsítik vagy könnyítik le túlzottan. "Egy új ötlet természetesen mindig rengeteg kockázatot hordoz, de ha hozod amit kell, akkor hatalmas lehet."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward