Minőségi processzorhűtők Scythe módra

A Scythe kínálata a Grand Kama Cross 2-vel és a Mugen 4-gyel bővült, amelyek mindketten univerzális processzorhűtőnek minősülnek.

Minőségi processzorhűtők Scythe módra

Mugen 4

Elkészült a Scythe Mugen processzorhűtőjének negyedik generációs változata, amely alapjait tekintve az elődje által kitaposott ösvényt követi. A Mugen 4-es processzorhűtő TMAPS (Three-Dimensional Multiple Airflow Pass-Through Structure) felépítést használ, amelynek lényege abban rejlik, hogy az alumínium lamellák úgy vannak kialakítva, illetve elhelyezve, hogy a légáramlatok a lehető leggyorsabban, a lehető leghatékonyabban áthaladhassanak közöttük, így a hőleadás sokkal jobb hatásfok mellett történik.

Annak érdekében, hogy a processzorhűtőt egyszerűen és gyorsan, minél kevesebb lépésből felszerelhessük az adott processzorra, a gyártó HPMS (Hyper-Precision Mounting System) típusú rögzítő-keret rendszert készítet, ami az összes modern processzorfoglalattal kompatibilis, sőt, még a hamarosan megjelenő LGA-1150-es Haswell APU egységekhez is használható lesz.

A Mugen 4 egyedi, speciális alumínium lamellákat alkalmaz, amelyek elődjéről, a Mugen 3-ról már ismerősek lehetnek. A torony formátumú termék hat darab hőcsővel rendelkezik, amelyek rézből készültek és 6 milliméteres átmérővel rendelkeznek. A hőcsövek a processzorhűtő réz talpazatán haladnak keresztül, amely nikkelborítást is kapott. Az alumínium lamellák előtt egy 120 milliméteres átmérőjű, Falcon típusú ventilátort láthatunk, amely PWM támogatással is rendelkezik.

A légkeverő a percenkénti 400-as és 1400-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, így 20,7 és 79 CFM közötti levegőmennyiség megmozgatására képes. Ahogy az a lenti képen is látszik, a termékhez két pár ventilátor rögzítő jár, azaz a gyárival ellentétes oldalra egy második ventilátort is felszerelhetünk.

Maga a processzorhűtő egyébként 130 x 880 x 160 milliméteres mérettel rendelkezik, tömege pedig 625 gramm.

Az április 24-én megjelenő Mugen 4 először Japánban lesz kapható, ahol 50 dollárnak megfelelő japán jent kérnek el érte.

Grand Kama Cross 2

A Grand Kama Cross második generációs kiadása követi elődje rendhagyó felépítését. Ennek értelmében a Grand Kama Cross 2 is két hűtőtömböt alkalmaz, amelyeket hőcsövek kötik össze. A hőcsövekből összesen négy darab áll rendelkezésre, ezek speciálisan hajlítva, X alakot formázva foglalnak helyet a termékben.

A nikkelborítással ellátott réz talpazatból kiinduló hőcsövek a speciális formavilággal rendelkező alumínium hűtőbordákhoz futnak, amelyek felett egy 140 milliméteres átmérőjű, Scythe Falcon típusú légkeverő helyezkedik el. A Grand Kama Cross 2 esetében az alumínium lamellákat átalakították a mérnökök annak érdekében, hogy turbulencia növekedhessen, a hőátadás pedig hatékonyabb lehessen.

Az alumínium hűtőtömbök felett elhelyezett 140 milliméteres átmérőjű légkeverő a percenkénti 500-as és 1300-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, így 33,37 és 97,18 CFM közötti levegőmennyiség megmozgatására képes, ami igen jól hangzik.

A 175,21 x 140 x 140 milliméteres mérettel érkező Kama Grand Cross 2 760 grammot nyom a mérlegen.

Az új processzorhűtőhöz szintén HPMS típusú rögzítő-keret rendszer jár, amellyel a Grand Kama Cross 2 az összes modern processzorfoglalatra felszerelhető, beleértve a hamarosan megjelenő LGA-1150-eset is.

A jelek szerint ez a modell is április 24-én jelenik meg, méghozzá elsőként Japánban, ahol 50 dollárnak megfelelő japán jent kell érte letenni az asztalra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward