Minőségi hangkártyák ASUS módra

A vállalat egy USB-s hangkártyával, illetve egy PCI Express csatolófelületbe illeszkedő, gamereknek szánt hangkártyával rukkolt elő.

Minőségi hangkártyák ASUS módra

ASUS Xonar U7, az USB 2.0-s nagyágyú

A Xonar U7-es példány egy kompakt, noteszgépekkel is remekül használható megoldás, amely USB 2.0-s porton keresztül kapcsolódik az adott konfigurációhoz. A termék USB csatlakozón keresztül kommunikál a rendszerrel és ezen a kapcsolaton keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot is.

A hagyományos USB 2.0-s hangkártyákkal ellentétben a Xonar U7 5.1-es helyett 7.1-es térhatású hangzást kínál. A hasznos kiegészítő lelkét egy Cirrus Logic CS4398-as DAC alkotja, amelyhez minőségi komponenseket társítottak a vállalat mérnökei. Ennek eredményeként kiemelkedően jó, 114 dB-es jel/zaj arányt sikerült elérni. A termék nyomtatott áramköri lapjánál az ASUS Hyper Grounding eljárás gondoskodik arról, hogy a jeltovábbítás a lehető leghatékonyabban, elszigetelten történhessen, így a torzítás és az áthallás mértéke jelentősen csökkenthető, ez pedig jobb hangminőséget eredményez.

A 192 kHz-es, 24-bites audió támogatást kínáló Xonar U7 7.1 csatornás térhangzást biztosít, sőt, a Dolby Home Theather v4-es változatát is támogatja. A termék az előoldali bal és jobb csatornák számára 2 db RCA kimenetet kínál, míg az oldalsó, középső és hátsó csatornákat 3 db 3,5 milliméteres Jack audió aljzat szolgálja ki. A sorban 1 3,5 mm-es fejhallgató kimenet és egy 3,5 mm-es mikrofon/vonali bemenet is jelen van. Hab a tortán, hogy a Xonar U7 még egy koaxiális S/PDIF audió kimenetet is kínál.

A felsoroltak mellett egy fejhallgató erősítő is helyet kapott a fedélzeten, amely a 32 és 150 ohm közötti impedanciával rendelkező fejhallgatókat fogadja. A fejhallgató erősítő hatékonyan, az integrált videó vezérlők erősítőjénél dinamikusabban és tisztábban szólaltatja meg a különböző fejhallgatókat - még a gamereknek szánt példányokkal is gond nélkül megbirkózik. A terméken található vezérlőelemekkel könnyedén szabályozható a fő hangerő, illetve a mikrofon hangereje.

A Xonar U7 hazánkban május közepétől kezdve lesz elérhető, ajánlott végfelhasználói ára pedig 23 990 forint lesz.

Érkezik a RoG Xonar Phoebus Solo is

A második friss termék egy RoG sorozatú, kifejezetten gamereknek szánt hangkártya, amely PCI Express 2.0 x1-es slotba illeszkedik. A minőségi hangzást kínáló újdonság 7.1 csatornás audió támogatást biztosít, amelyhez Dolby Home Theather v4-es, illetve DTS UltraPC II Surround Sound támogatás is jár.

A minél tisztább, minél minőségibb hangzás érdekében ennél a modellnél is bevetették a gyártó mérnökei a Hyper Grounding technológiát. A siker érdekében egy rendkívül jó, minőségi tápegységet és többrétegű nyomtatott áramköri lapot alkalmaztak, amelyek együttesen segítenek a környező komponensek elektromos zajának csökkentésében, így a hangzás tiszta és minőségi lesz. Az új hangkártya lelkét egy PCM1796-os DAC alkotja, amely 118 dB-es jel/zaj arányt, és rendkívül tiszta hangzást biztosít.

A vállalat mérnökei egy ütőképes fejhallgató előerősítőt is beépítettek a termékbe annak érdekében, hogy a fejhallgatók szerelmesei is remek felhasználói élményben részesülhessenek. A fedélzeten egy minőségi, TPA6102A2-es típusjelzéssel ellátott chip dolgozik, amivel nagyon kevés hangkártyán találkozhatunk. Az egység 600 ohmos impedanciáig fogadja a különböző fejhallgatókat, azaz szinte bármilyen példánnyal megbirkózik.

Az új hangkártya játékra, zenehallgatásra és VoIP alapú internetes telefonhívások lebonyolítására egyaránt hatékonyan bevethető. Az újdonsághoz négy, különböző hangzásvilágot kínáló audió profil is jár, amelyek az FPS játékosokat, a stratégiai játékok szerelmeseit, a szerepjátékosokat és a szimulációs szoftverek kedvelőit veszik célba.

A Xonar Phoebus Solo hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward