Megvenné a Metal Geart és a Silent Hillt a Sony

De úgy tűnik, hogy a Castlevania iránt is érdeklődnek.

Megvenné a Metal Geart és a Silent Hillt a Sony

Ahogy korábban több megbízható forrásra hivatkozva megírtuk, a Silent Hill lehetséges rebootján  nem a Konami valamelyik stúdiója, hanem a Sony Japan stúdió dolgozik, azonban Keichiro Toyama (az első rész rendezője és írója), Masahiro Ito (az első négy rész lényeinek dizájnere), és Akira Yamaoka (a legtöbb rész zeneszerzője) mind visszatér, ami eléggé jó jel lehet a rajongók számára.

Továbbá egy másik is készülhet, amivel kapcsolatban a Sony állítólag megkereste Hideo Kojimát, és azt szeretné elérni, hogy a neves dizájner egy narratíva-alapú, az Until Dawnhoz hasonló horrorjátékot készítsen. Ezzel kapcsolatban arról számoltak még be a források, hogy alaposan kihasználhatja a PS5-höz érkező új PlayStation VR-t.

Akkor arról beszéltek az informátorok, hogy a Sony egyfajta közvetítőként vesz részt a Konami és más fejlesztőcsapat között, és azt szeretné elérni, ha a Silent Hill-sorozat exkluzív címként támadna fel a PlayStation 5-ön.

Most azonban egy másik, a Konamival kapcsolatban rendszeresen korrekt információkat közlő szivárogtató beszélt arról, hogy ennél többről lehet szó. Nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy a Sony megszeretné vásárolni a Silent Hill, a Metal Gear és a Castlevania jogait Konamitól. Ez logikus is lenne, hiszen mindhárom franchise erősen kötődik a PlayStation-konzolokhoz, a Konami pedig már egy jó ideje egyébként sem nagyon tud velük mit kezdeni.

A forrás ezen kívül arról beszél, hogy mivel a Sony mindig rendkívül jó kapcsolatot ápolt Hideo Kojimával, nem csak a Silent Hill-játékok kapcsán számítana a legendás játéktervező saját stúdiójára, hanem természetesen a Metal Gear-sorozat továbbvitelét is az alkotóra bíznák, ami szintén logikus, elvégre az ő gyermekéről van szó.

Persze, a Kojima Productions nem tudna egyszerre ennyi projektbe belevágni saját maga, így vélhetően bizonyos esetekben főleg segítséget nyújtana a Sony saját stúdióinak a franchise-ok feltámasztásában. Kojima mindenesetre az utóbbi időben többször is beszélt arról, hogy újra a horror műfaj felé fordulna, és a stúdió több tagja is apró utalásokat tett a SIlent Hillre.

A Sonynak nagyon fontos lenne megszerezni ezeket a klasszikus címeket, és exkluzívként visszahozni őket, hiszen az új generációban a first-party játékok területén is nagy nyomás alá kerülhetnek a Microsofttól, ami az utóbbi két évben sorra vett meg olyan stúdiókat, mint az Obsidian, az InXile, vagy éppen a Ninja Theory.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap