Meglepetés: minőségi hangkártyát villantott a PowerColor

A Devil HDX impozáns paraméterekkel büszkélkedik – még cserélhető műveleti erősítők is vannak rajta.

Meglepetés: minőségi hangkártyát villantott a PowerColor

A PowerColor már számos különleges videokártyával örvendeztette meg a piacot, most azonban új szegmens felé kacsintgat a cég: rövidesen minőségi hangkártya is szerepel majd a repertoárjában. Az első próbálkozás a Devil HDX nevet kapta, paraméterei alapján pedig abszolút nem tűnik rossz belépőnek.

A PCI Express x1-es bővítőkártya formájában érkező Devil HDX fedélzetén egy C-Media CMI8888-as chip teljesít szolgálatot, amihez egy Wolfson WM8741-es elsődleges DAC kapcsolódik – utóbbi 124 dB(A) jel/zaj aránnyal bír és a fejhallgató kimenet, valamint a két első csatorna meghajtásáért felel. Az RCA kimeneteknél 124 dB(A) jel/zaj arányra számíthatunk, a 6,3 milliméteres jack csatlakozónál pedig 120 dB(A) ez az érték – a hivatalos weboldal szerint.

A felsőkategóriás fejhallgatóval rendelkező felhasználóknak készített Devil HDX fedélzetén összesen négy darab cserélhető műveleti erősítőt helyeztek el, amelyek TI LM4562 típusúak. A cserélhető műveleti erősítők lényege, hogy váltogatásukkal megtalálhatjuk a számunkra leginkább tetsző hangzásvilágot.

A dizájnos hangkártya EMI védőpajzsként funkcionáló fémlapja alatt Nichicon Muse gyártmányú elektrolit-, valamint fémezett polipropilén kondenzátorokat találunk, amelyek segítenek a minél jobb hangminőség biztosításában, illetve a jelveszteség csökkentésében. Szilárdtest kondenzátorokat csak és kizárólag a PCI Express x1-es bővítőkártya tápellátásában alkalmaztak, maga az audió rész pedig el is van választva a tápáramkört biztosító komponensektől.

A Devil HDX egy négytűs MOLEX tápkábelen keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot, csatlakozói között pedig minden jelen van, amire csak szükség lehet. A fő nyomtatott áramköri lapon egy 6,3 milliméteres jack csatlakozó fogadja a felsőkategóriás fejhallgatókat, amelyek akár 600 ohmos impedanciával is rendelkezhetnek. A sorban találunk még sztereó RCA kimenetet, illetve koaxiális és optikai audió kimenetet is. A kiegészítő NYÁK további öt darab 3,5 milliméteres jack audió csatlakozót biztosít a rendszer számára. A hangkártya 106 milliméter széles és 157 milliméter hosszú, a kiegészítő NYÁK pedig 100 milliméter széles és 50 milliméter hosszú. A komplett hangkártya a sok csatlakozó miatt két slotnyi helyet foglal a rendszerben.

Szoftver tekintetében jár a C-Media Xear3D alkalmazása, amit a PowerColor kicsit átszabott. Amit még érdemes lehet megemlíteni, hogy természetesen az ASIO 2.2 támogatása is megoldott. Az új hangkártya várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem derült ki.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward