Megkezdi a mesterséges intelligencia használatát a Windows Update

A cél az eszközök biztonságos és hatékony kiszolgálása, illetve a kompatibilitási problémákból eredő kellemetlenségek elkerülése.

Megkezdi a mesterséges intelligencia használatát a Windows Update

A Microsoft a korábbi fiaskók után bejelentette, rövidesen mesterséges intelligencia segítségével varázsolják hatékonyabbá és megbízhatóbbá a Windows Update automatikus frissítő szolgáltatást, ugyanis az újítás jóvoltából könnyebb és gyorsabb lesz ideiglenesen kizárni az egyes frissítésekből azokat a rendszereket, amelyeknél kompatibilitással kapcsolatos problémák mutatkoznak. A mesterséges intelligencia, pontosabban a funkció mögött álló neurális hálózat tréningezését már meg is kezdték, így a 1803-as vagy régebbi verziójú Windows 10-ről 1903-as verzióra frissítő felhasználók automatikus kiszolgálásában már az új rendszer is segít.

Galéria megnyitásaA Windows 10 April 2018 Update egyébként lassan már élettartama vége felé közeledik, ugyanis 2019. november 12-ig maradhat szolgálatban, utána frissebb rendszerre kell váltaniuk a felhasználóknak. Ebben segít a mesterséges intelligenciával ellátott Windows Update rendszer, ami már minden kompatibilis konfigurációra elküldheti a 1903-as buildet, amennyiben a felhasználó a Windows Update szolgáltatáson belül a „Frissítések keresése” opcióra kattint. A szóban forgó frissítés automatikus terjesztése is rövidesen, még június folyamán elindulhat, ám az egyelőre még nem derült ki, hogy erre pontosan mikortól kerül sor. A mesterséges intelligencia természetesen az automatikus frissítéseknél jut szerephez, hiszen segít kiszűrni az esetleges inkompatibilitásból eredő problémákat, amelyek tavaly októberben több felhasználó számára is kellemetlen perceket szereztek.

A Windows 10 May 2019 Update terjesztése tehát rövidesen automatikusan is megkezdődik a mesterséges intelligenciával karöltve, viszont aki ezt nem szeretné megvárni és inkább tiszta telepítést alkalmazna, a Microsoft weboldalára ellátogatva az megfelelő segédprogramot is letöltheti, így könnyedén készíthet bootolható telepítőt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap