Mass Effect 4 – folytatás legyen vagy előzmény?

A rajongók véleményét kérdezi a BioWare: mi legyen a Mass Effect 4-ben?

Mass Effect 4 – folytatás legyen vagy előzmény?

A BioWare arról kérdezi a rajongókat, hogy a Mass Effect 4 a meglévő trilógia folytatása legyen-e, vagy az előzményekkel foglakozzon, akárcsak a Star Wars sorozatból a Phantom Menace és társai. A Mass Effect producere, Casey Hudson tegnap Twitteren kérdezte erről a rajongókat.

Az előzmények mellett sok érv szól, de ellentmondásba is kerülhet a már lefektetett alapokkal. A trilógiából tudjuk, hogyan lett részese az emberiség a történetnek és hogyan kaptunk helyet a Citadella követségén, mi történt ezek után és milyen szerepe volt mindebben Shepardnek.

A folytatás elkészítésének nehézsége abban rejlik, hogy számításba kellene venni a különböző befejezéseket (hiszen fontos tudnunk, hogy milyen színű robbanásokban esett szét a galaxis).

Nem ez az első eset, hogy a BioWare a rajongókat kérdezi egy sorozat következő részével kapcsolatban, már a szintén zuhanórepülésben lévő Dragon Age folytatásával kapcsolatban is megtették. Kérdés, hogy ez az egész "mi odafigyelünk a rajongókra, mert nagyon szeretjük őket és adunk a véleményükre" nem csak egy marketing fogás-e, amellyel életben akarják tartani az érdeklődést a lemenő ágban lévő franchise-aik iránt. A következő Mass Effectet a BioWare montreali B-csapata fejleszti. Az "eredeti" BioWare székhely Edmonton, mióta a cég az EA tulajdonába került, azóta minden RPG-vel foglalkozó leányvállalatukat BioWare-nek nevezik. A játék a DICE Frostbite motorjával fut majd, és használni fogja az új Dragon Age-hez kitalált újdonságokat is.

A BioWare Montreal vezetője, Yanick Roy a következőket nyilatkozta a folytatással kapcsolatban: "A Mass Effect 4 teljes egészében tiszteletben fogja tartani az első három játék által felépített örökséget. Az eredeti trilógia véget ért, és áttérünk az új motorra, új dolgokat próbálunk ki játékmenet és történet szempontjából is. Ettől függetlenül a sorozat alapjai teljesen érintetlenek maradnak, beleértve a változatos idegen fajokat, az óriási felfedezésre váró galaxist, és természetesen a monumentális történetet."

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward