Lencsevégen az új Intel processzorfoglalatok

Az Intel kínálatában már egy ideje jelen van az új, LGA 1366-os processzorfoglalat, amelybe a gyártó felsőkategóriás Core i7-es egységei passzolnak. Az Intel rövidesen az átlagfelhasználók számára is piacra dob néhány processzort, amelyek a Core i5-ös családban foglalnak helyet, amelyek a felsőkategóriás termékekhez képest valamivel szerényebb paraméterekkel rendelkeznek majd.

Lencsevégen az új Intel processzorfoglalatok

Az Intel kínálatában már egy ideje jelen van az új, LGA 1366-os processzorfoglalat, amelybe a gyártó felsőkategóriás Core i7-es egységei passzolnak. Rövidesen az átlagfelhasználók számára is piacra dobnak néhány processzort, amelyek a Core i5-ös családban foglalnak helyet, és a felsőkategóriás termékekhez képest valamivel szerényebb paraméterekkel rendelkeznek majd.

A helyzet korábban, az LGA 775-ös foglalat idején sokkal egyszerűbb volt, nem kellett túl sok processzorfoglalattal szenvednünk, ugyanis egységes volt a kép: akár felsőkategóriás, akár belépőszintű processzort választottunk, mindegyikük passzolt az LGA 775-ös slotba. Az Intel ezzel szemben az LGA 1366 mellett további két új foglalatot mutat be, amelyek az Ibex Peak platformon belül a Core i5-ös modelleknek adnak majd helyet. Az új foglalatok között az LGA 1155-ös és LGA 1156-os megoldások vannak jelen, amelyek H1 és H2 kódnévvel bírnak.

A Core i5-ös processzorok esetében már a Core i7-es modellekkel ellentétben már nem lesz jelen a QPI busz (QuickPath Interconnect - point-to-point kapcsolat), helyette a megszokott DMI, azaz chip-to-chip kapcsolatot alkalmazza majd a gyártó. A memóriatámogatás háromcsatornás DDR3-as helyett már "csak" kétcsatornás DDR3-as lesz, de a termékekben azért helyet kap a PCI Express vezérlő.

Mielőtt a H1-es és H2-es foglalatok piacra kerülnének, a gyártó egy harmadik új slotot is útjára indít. A Socket LS vagy más néven Socket LGA 1567-es megoldás kifejezetten a szerver piacra készül, a foglalatban Nehalem alapú Xeon processzorok foglalhatnak helyet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward