Külön kategorizálja a régebbi Marvel-filmeket a Disney

Nem szeretnék, ha a nézők összekevernék őket a filmes univerzummal.

Külön kategorizálja a régebbi Marvel-filmeket a Disney

A Disney komolyabb átrendezéseket hajtott végre a Disney+ streaming szolgáltatásban a különböző Marvel-filmek rendszerezését és kategorizálását illetően. Erre nem csak azért van szükség, mert lassan már minden korábbi jog visszakerül a vállalathoz, hanem mert egyrészt rengeteg Marvel-film készült az elmúlt években, a következő időszakban pedig jönnek majd melléjük a sorozatok is.

Éppen ezért most már a Marvel Cinematic Universe filmjei egy külön kategóriába kerültek, azon belül is többféle rendezési lehetőséggel.

A Disney+ felajánlja, hogy fázisonként, tehát tulajdonképpen a megjelenés sorrendjében nézzük végig az anyagokat, de egy gombnyomással rendezhetjük az egészet időrendi sorrendbe is, így az Amerika Kapitány lesz az első film, a Bosszúállok: Végjáték pedig az utolsó.

A Disney mostanában szeret variálni a kategorizálással, hiszen nem olyan régen a Star Wars esetében is rendet tettek: ott az egyes trilógiákat érdekes módon fordított sorrendben ajánlja fel a rendszer: először a legújabbat, aztán az eredeti trilógiát, majd az előzményeket. Hogy ebben pontosan mi a logika, az nehezen érthető, de gyaníthatóan most éppen az új trilógiát kell nagyon nyomni, úgyhogy az került előre.

De visszakanyarodva a Marvelhez. A Disney ugyebár lezárta a 20th Century Fox filmes és tévés részlegének felvásárlását, így olyan címek tulajdonjogai kerültek vissza az óriásvállalathoz, amiket eredetileg licenceltek a Foxnak - így például a Fantastic Four-filmek és a korai X-Men filmek.

Galéria megnyitása

Ezek ugyebár nem képezik a Marvel Filmes Univerzum részét, így a Disney most külön is szedte őket a Marvel Legacy Movies megnevezés alá, ahol jelenleg két Fantastic Four és öt X-Men található meg, de gyaníthatóan a felhozatal bővülni fog, ahogy egyre több, korábban kiadott licent kerül majd vissza a Disney ernyője alá.

A különválasztásra nem csak azért volt szükség, hogy így egyértelműbb legyen a nézők számára a dolog, hanem azért is, mert jövőben érkeznek majd olyan, teljesen új Fantastic Four- és X-Men-filmek, melyek viszont már a Marvel Filmes Univerzumhoz tartoznak, így ha nem különítették volna el a kettőt, az komoly kavarodáshoz vezethetett volna.

Mindez ráadásul az előjele is lehet annak, hogy ezekről a filmekről, vagy az új karakterekről hamarosan lerántják a leplet. Érdekes lesz látni, hogy vajon a Marvel bedobja a mély vízbe a Fantastic Four és az X-Men karaktereit, vagy esetleg kapnak majd önálló filmeket, mielőbb szorosabban bevonják őket a nagyobb univerzum történéseibe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap