Közel 7 milliárd dollárt költ gyárbővítésre a TSMC

A befektetésre szükség is van, hiszen óriási a kereslet a vállalat szolgálatai iránt, ami miatt hosszabb a megrendelések leadása és teljesítése között eltelő idő.

Közel 7 milliárd dollárt költ gyárbővítésre a TSMC

A TSMC rengeteg megrendelést kap manapság, hála az első- és második generációs 7 nm-es gyártástechnológiáknak, amelyek meglehetősen népszerűek a piacon. Éppen ezért, vagyis a népszerűség miatt van szükség a gyártókapacitás bővítésére, ugyanis az egyre fokozódó megrendelések miatt egyre nehezebb időben teljesíteni a vásárlói igényeket. Remekül szemlélteti a nehézségeket az a tény, hogy a korábbi két hónapos átfutási idő az elmúlt időszakban közel háromszorosára, hat hónapra emelkedett, vagyis ennyit kell várni a rendelések leadása és teljesítése között. Ez a partnerek oldaláról sokkal nagyobb előrelátást és tervezést tesz szükségessé, mint korábban, hiszen meg kell becsülniük a hosszabb távú vásárlói igényeket a rendelések leadása előtt.

Galéria megnyitása Az igazgatótanács a napokban szavazta meg az újabb tőkeberuházást A tajvani bérgyártónál természetesen folyamatosan dolgoznak azon, hogy növeljék a gyártókapacitást, ennek érdekében extra tőkebefektetéseket is eszközölnek, amelyek segítenek az üzemegységek bővítésében, illetve szükség esetén új üzem felhúzásában is. A TSMC igazgatótanácsa a napokban újabb tőkebefektetésről döntött, amelynek értelmében 6,74 milliárd dollárt fordíthatnak gyárépítésre, gyárbővítésre, valamint egyéb feladatokra.

A 200,9 milliárd tajvani dollárnak megfelelő összeg a beszámoló szerint gyárépítésre és gyártóeszközök beszerzésére, valamint fejlett gyártástechnológiával dolgozó gyáregységek telepítésére és fejlesztésére költhető, de ezzel együtt speciális technológiákat alkalmazó gyártókapacitást is telepítenek, valamint fejlett „csomagoló technikákat” alkalmazó eszközöket is vásárolnak belőle. Utóbbi alatt alighanem a tokozásokkal kapcsolatos technológiákat kell érteni.

Az újabb befektetések hatására tovább növekedhet a TSMC havi gyártókapacitása, amely segíthet a vásárlói igények zökkenőmentesebb kiszolgálásában. Arról azonban nem szól a tájékoztató, pontosan mekkora előrelépésre lehet számítani az új befektetéstől gyártókapacitás terén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap