Új gyárat épít a TSMC

A friss üzemben a 3 nm-es gyártástechnológia kapja a főszerepet, de majd csak néhány év múlva.

Új gyárat épít a TSMC

A TSMC óriási tempóban fejleszti gyártástechnológiáit. Jelenleg a 7 nm-es DUV, illetve a 7 nm-es EUV technológiákkal szolgálják ki a megrendelőket, de hamarosan a 6 nm-es, illetve az 5 nm-es EUV gyártástechnológiák is csatasorba állnak. Az 5 nm-es csíkszélességre támaszkodó termelés ráadásul hamarabb fel is futhat, mint a korábbiak, legalábbis az aktuális helyzet alapján ezt remélik.

Galéria megnyitásaA DigiTimes értesülései szerint a TSMC továbbra sem lassít, ugyanis már a 3 nm-es csíkszélességgel dolgozó üzemegységek építését tervezik, ennek érdekében egy 30 hektáros területet is vásároltak a Souther Taiwan Science Park területén. A 3 nm-es gyártástechnológia persze majd csak évek múlva, valamikor 2023 folyamán állhat tömegtermelésbe, már amennyiben minden a terveknek megfelelően halad. A szóban forgó üzem esetében a földmunkákat 2020 folyamán kezdik, majd szépen sorban elvégzik az összes többi feladatot is, így 2023 folyamán a 3 nm-es csíkszélességgel készülő termékek sorozatgyártását is be lehet indítani.

A tajvani bérgyártó a jelek szerint addig akarja ütni a vasat míg meleg: jelenleg óriási kereslet van a különböző gyártástechnológiáira, ami miatt a rendelések leadása és teljesítése között eltelő átfutási idő közel háromszorosára nőtt az elmúlt hónapok során. A cég erre nemrégiben úgy reagált, hogy megemelte a tőkeberuházásra szánható összegkeretet, vagyis 10-11 milliárd dollár helyett 14-15 milliárd dollárt különítettek el erre a célra, ahogy arról korábbi hírünkben már írtunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap