Kétféle LGA-4189-es CPU foglalatot készít az Intel

Az egyikben a Coper Lake-AP, a másikban pedig a Cooper Lake-SP és az Ice Lake-SP szerverprocesszorok kaphatnak helyet.

Kétféle LGA-4189-es CPU foglalatot készít az Intel

Az Intel következő generációs szerverprocesszorainál az LGA-4189-es foglalatot veti be a gyártó, amely nemrégiben hitelesítésen is átesett. A foglalatot a TE Connectivity készíti az Intel, illetve partnerei számára, ebben pedig a következő generációs Xeon Scalable processzorok kapnak helyet. Az új központi egységek várhatóan nyolccsatornás memóriatámogatással és PCI Express 4.0-s támogatással érkeznek – utóbbi állítás viszont az aktuális információk szerint csak az Ice Lake SP sorozat tagjaira lesz érvényes, a Cooper Lake SP modellekre nem.

A helyzetet bonyolítja, hogy az LGA-4189-es processzorfoglalatból rögtön kétféle változat készült: az egyik a 4189-4, ami Socket P4 néven válik ismertté, míg a másik a 4189-5, ami Socket P5 névre kereszteltek. A két dizájn a jelek szerint ugyanannyi érintkezővel, illetve ugyanolyan fizikai tulajdonságokkal érkezik, ám a kettő között nem lesz átjárás, hiszen eltérő helyen lesznek az oldalsó bevágások, így fizikailag akadályozzák meg, hogy inkompatibilis processzor kerüljön az adott platformba.

Galéria megnyitása

Az aktuális információk szerint a Socket P5-ös tokozás a Cedar Island platform részét képezi, míg a Socket P4-et a Whitley platformhoz használják majd. Előbbi a Cooper Lake-AP processzorokat veszi célba, amelyek mind processzormagok, mind pedig memóriacsatornák számában szerényebb képességekkel rendelkeznek, mint SP sorozatú társaik. A Whitley platform ezzel szemben az Ice Lake-SP és a Cooper Lake-SP modelleket fogadja majd, amelyek közül az Ice Lake-SP modellek a PCI Express 4.0-s támogatással próbálnak érvényesülni, míg a Cooper Lake-SP sorozat tagjai extra teljesítményt tudnak letenni az asztalra, amennyiben az aktuális értesülések pontosak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap