Kereken egy évet késik a Jurassic World 3

Úgy látszik, már rögtön 2022-re tolnak filmeket a stúdiók.

Kereken egy évet késik a Jurassic World 3

A Jurassic World: Dominion kereken egy évet csúszik, így csak 2022 júniusában jelenik meg, közölte a Universal. Ezzel egyértelművé vált, hogy a hollywoodi filmipar nem csak, hogy 2020-at, de még az azt követő hónapokat is alaposan meg fogja érezni, így nem csoda, hogy mindenki javában tologatja elfelé a filmjeit, amikre rengeteget költöttek.

Úgy tűnik, hogy a mozirajongók végleg lemondhatnak erről az évről, de gyaníthatóan még a jövő év elejéről is.

Természetesen nem ez az első eset, hogy a koronavírus-járvány érinti a filmet: a Jurassic World: Dominion forgatását már leállították egyszer, azonban júliustól újra forognak a kamerák, és néhány megváltoztatott helyszín kivételével egyelőre úgy tűnik, hogy minden rendben halad. Mármint azon kívül persze, hogy a stúdió kénytelen jelentős többletköltségekkel biztosítani a forgatást.

Patrick Crowley, a film producere elmondta, hogy az extra egészségügyi óvintézkedések eddig 5 millió dollárba kerültek a forgatás alatt, amiből 3 millió dollárt csak a koronavírus-tesztek tettek ki.

Crowley korábban közölte, hogy nem csak a szereplőket, statisztákat és munkatársakat tesztelik három alkalommal hetente, hanem még azoknak a hoteleknek az alkalmazottait is, ahol mindezek megszállnak. Eddig összesen több mint 27 ezer tesztet végeztek, melyek darabja 100 dolláros ár környékén mozgott.

Colin Trevorrow rendező maga jelentette be, hogy a film megjelenési dátumát eltolják 2021. június 11-ről egészen 2022. június 10-ig.

A forgatás gyakorlatilag befejeződött, az utómunka pedig nem tartana ennyire hosszú ideig, úgyhogy itt pusztán üzleti döntésről van szó. A Jurassic World mindkét előző része meghaladta az 1 milliárd dolláros bevételt a mozipénztáraknál, így a Universal nyilván nem szeretné, ha pont az utolsó rész maradna el ettől, főleg, hogy a hírek szerint ennek a költségvetése a legnagyobb.

Ezen felül akad egy másik aspektusa is a dolognak: mivel lassan minden blockbuster-filmet áttoltak 2020-ról 2021-re, várhatóan a következő év nagyon sűrű lesz, főleg, hogy ezek a filmek a jelenlegi tippek szerint nem egész évre fognak szétoszlani, hiszen várhatóan a jövő év első hónapjaiban még ugyanúgy nem nyitnak majd ki a mozik sok helyen, például az Egyesült Államokban.

Továbbá érdemes megjegyezni, hogy pont a Universal csúsztatta el másik nagyágyúját, a Halálos Iramban 9-et két héttel a Jurassic World: Dominion eredetileg tervezett bemutatója elé, így a stúdió két filmje feleslegesen küzdene meg egymással, ha pedig csak néhány hónapot tolták volna el a dinós kalandot, akkor egy minden bizonnyal brutálisan tömött őszi-téli szezonban érkezett volna meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap