Kedvező árcédulát kaphat a Scythe új CPU hűtője

A május elején érkező processzorhűtő a belépőszintű megoldások piacán rúghat labdába, ahol alapvető követelmény a kedvező végfelhasználói ár.

Kedvező árcédulát kaphat a Scythe új CPU hűtője

A Scythe egy új, kifejezetten a belépőszintű megoldások szegmensébe szánt processzorhűtőről rántotta le a leplet, amely a Tatsumi 1000B típusjelzést kapta. A manapság oly népszerű torony formátumot alkalmazó processzorhűtő 102 milliméter széles, 83 milliméter mély és 146 milliméter magas, tömege pedig 450 gramm.

A processzor által termelt hőt három darab 6mm-es hőcső juttatja el a nikkelborítással rendelkező réz talpazattól a hűtőtömbig, ami sűrűn elhelyezett alumínium lamellákból áll. A hűtőtömb előtt egyetlen légkeverő teljesít szolgálatot.

A 92 milliméteres átmérőjű ventilátor PWM támogatással is rendelkezik, tulajdonságai pedig viszonylag vonzóak. A ventilátor a percenkénti 200-as és 2500-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, zajszintje így 7,2 dB(A) és 31,07 dB(A) között helyezkedik el. A ventilátor fordulatszámtól függően 6,7 CFM és 55,55 CFM közötti levegőmennyiség megmozgatására képes.

A Tatsumi 1000B az majdnem az összes modern processzorfoglalatra felszerelhető, azaz az LGA-1150/1155/1556/1366/2011 mellett az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM2/FM2+ processzorfoglalatokhoz egyaránt passzol. A Kabini APU-k Socket AM1-es processzorfoglalatára persze nem lehet felszerelni az újdonságot, de a 25 wattos TDP-vel rendelkező újdonságokat a gyári CPU hűtő is hatékonyan lehűti.

Az új processzorhűtő szállítása várhatóan május elején kezdődhet meg, majd nem sokkal ezután már a boltok polcain is viszontláthatjuk. Az egyelőre nem derült ki, hogy az újdonság pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward