Jobb lett a Jurassic World 3 a koronavírus miatt

Ráadásul még a forgatást is sikerült befejezni.

Jobb lett a Jurassic World 3 a koronavírus miatt

Colin Trevorrow rendező azt állítja, hogy a Jurassic World: Dominion végső soron jobb film lett a koronavírus-járványnak, pontosabban a terjedése ellen hozott intézkedéseknek köszönhetően. Ha valakinek, hát neki biztosan van tapasztalata a vírussal, hiszen a film forgatását több ponton is érintette.

A Jurassic World: Dominion forgatását már leállították egyszer, azonban júliusban újrakezdték, és néhány megváltoztatott helyszín kivételével minden rendben haladt. Mármint azon kívül persze, hogy a stúdió kénytelen jelentős többletköltségekkel biztosítani a forgatást. Patrick Crowley, a film producere elmondta, hogy az extra egészségügyi óvintézkedések eddig 5 millió dollárba kerültek a forgatás alatt, amiből 3 millió dollárt csak a koronavírus-tesztek tettek ki.

Crowley korábban közölte, hogy nem csak a szereplőket, statisztákat és munkatársakat tesztelik három alkalommal hetente, hanem még azoknak a hoteleknek az alkalmazottait is, ahol mindezek megszállnak.

Trevorrow most arról beszélt, hogy a különböző intézkedéseknek köszönhetően végső soron a szereplők közelebb tudtak kerülni egymáshoz, hiszen leginkább csak egymással és a rendezővel érintkeztek, szinte mindenki mástól el voltak zárva.

"Ez a fajta közelség végső soron jobbá tette a filmet, minden érzelmet közösen éltünk meg. Vasárnaponként próbáltunk, alakítottuk a karaktereket, ami több érzést hozott a filmbe, és ettől erősebb lett. Az biztos, hogy ennyire még sosem merültem bele a filmkészítés folyamatába. Az óvintézkedések következtében a színészek nem igazán hagyták el a díszleteket, eltűnt közöttük a távolság. Olyan dolgok történtek a forgatás során, amiket remélem, hogy a későbbi filmjeimnél is folytatni tudok" - mondta a rendező.

Hozzá tette ezen kívül, hogy a forgatás közbeni leállás ugyan az egyik legkellemetlenebb dolog, ami pénzügyi tekintetben történhet egy filmmel, azonban ez is lehetőséget adott rá, hogy egy kicsit fellélegezzenek menet közben, és még alaposabban átgondolják a dolgokat.

Akárhogy is, Trevorrow hivatalosan is bejelentette, hogy a forgatás befejeződött, és a végére több, mint 40 ezer koronavírus-tesztet végeztek el a filmen dolgozókon.

De a Universal nem csak erre költött el körülbelül 3 millió dollárt, de egyben az angliai Pinewood stúdiót (ahol a forgatás egy jelentős része zajlott) is segített felszerelni olyan dolgokkal, mint a koronavírussal kapcsolatos figyelmeztető táblák, 150 kézfertőtlenítő állomás, és 60 extra kézmosó.

A Jurassic World: Dominion megjelenését már korábban eltolták, így a jelenlegi állás szerint 2022 nyarán kerülhet a mozikba.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap