Izland kimarad a FIFA 17-ből

Nem játszhatunk az Európa Bajnokság egyik meglepetéscsapatával.

Izland kimarad a FIFA 17-ből

A magyar válogatott szereplése mellett Izland volt a nyári foci Európa Bajnokság másik nagy meglepetése. Valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy a kicsi szigetország csapata ki fogja ütni Angliát a tornáról, de ez történt. Az esélytelenebbnek tűnő kis csapatokat pedig mindig szimpátia övezi, így joggal várhattuk, hogy majd a FIFA 17-ben is irányíthatjuk őket.

Ez azonban nem válik lehetségessé. A BBC beszámolója szerint az Electronic Arts tett egy ajánlatot az izlandi labdarúgó szövetségnek, egészen röhejesen hangzó 15 ezer dollár formájában, hogy megvegye a csapatot a játékba. Ezt azonban az izlandiak elutasították, és tettek egy ellenajánlatot, aminek az összege nem ismert. Ezt viszont az Electronic Arts utasította el.

Az izlandiak szerint az utóbbi időben mutatott sikeres teljesítményük fényében a csapat értéke is növekszik, ezt azonban az Electronic Arts nem nagyon hajlandó elismerni. "Nekik kell megvenniük ezeket a jogokat, és szinte ingyen akarják. Az Európa Bajnokságon látott teljesítményünk mutatja, hogy egy jó csapat vagyunk, és sokan játszottak volna velünk a FIFA 17-ben. Ez szomorú a játékosok számára, de a kritikákkal az EA Sportshoz kell fordulni" - nyilatkozta Geir Thorsteinsson, a szövetség elnöke.

Majd hozzátette: "Úgy gondolom, ha jogokról és licencekről beszélünk, akkor annak egy komoly tárgyalás keretein belül kell megtörténnie, korrekt árral. Nem érzem úgy, hogy az EA Sports részéről ez az egész nyíltan és fair módon zajlott volna le".

Az izlandi FIFA 17-játékosok, és a csapat szimpatizánsai világszerte tehát szomorkodhatnak. Ha sikerül megegyezni, valószínűleg az Electronic Arts lesz a legboldogabb, ha egy DLC keretein belül letölthetővé teszi az izlandi válogatottat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward