indiePon - Sherlock Holmes, a zsiráf

A nyomozósdin kívül a mai részben sikeresen zárul az űr-mentőakció, és olvashattok például egy hidegháborús sci-fi kalandról, a kínaiak által elüldözött tajvani horrorjátékról, vagy a valódi Final Fantasy-esküvőkről is.

indiePon - Sherlock Holmes, a zsiráf

Lord Winklebottom nyomoz

Képzeljétek el, ha Sherlock Holmes zsiráf, Dr. Watson pedig egy víziló lenne. A Lord Winklebottom Investigates című játékban pont ez a helyzet.

A Cave Monsters stúdió point-and-click kalandjában nevezett főzsiráf a kor legjobb detektívje, aki titokzatos invitálást kap egy elzárt szigetre. A végeredmény egy szörnyű gyilkosság, hősünk pedig versenyt fut az idővel, hogy elkapja a tettest.

A játék világa az 1920-as éveket idézi, és kizárólag állatok lakják. A humor ízig-vérig brit, és valami furcsa dolog is lapulhat a háttérben, egy emberi koponyáról legalábbis úgy beszélnek, mintha egy borzasztó, történelem előtti szörnyhöz tartozna.

A Lord Winklebottom Investigateshez jelenleg a Kickstarteren gyűjtenek támogatásokat. A demó letölthető az itch.io-ról, és már steames oldal is van.

Megmenekült a csapdába esett pilóta

Nemrég írtam Deluvian parancsnokról, aki november óta ott rostokolt a Tejút szélén túl az Elite Dangerousban. A Fuel Rats mentőcsapata végre elért hozzá a hétvégén. Egyikük, HighwayWarrior parancsnok blogján örökítette meg a teljes vállalkozást.

Természetesen a mentés pillanatát is élőben lehetett követni a Twitch-en.

Megjelenési trailer jött a Trials Risinghoz

Az akrobatikus motorversenyzősdi érkezésére kiadott videóban neves játékosok mérték össze a digitális pályákon elért eredményeiket a profi sportolók által a valódi helyszíneken hozott teljesítményekkel.

1960-as német sci-fi a Trüberbrookban

A játék egy sci-fi rejtély körül forog az 1960-as évek Németországában, és olyan tévésorozatok ihlették, mint a Twin Peaks, az X-akták, vagy a Stranger Things. A fejlesztők még dinoszauruszokat is ígértek.

A főhős egy amerikai tudós és lottónyertes, aki vakációját tölti egy kis német faluban a hidegháború közepén. Természetesen olyan kalandokba keveredik, amiken a világ sorsa múlik.

Az összes helyszín kézzel készült az első épülettől az utolsó facsemetéig, majd fotogrammetria segítségével digitalizálták őket. A világítás, a napszakok és az időjárás érzékeltetéséhez valódi fényeket használtak.

A Trüberbrook március 12-én érkezik a Steamre és a GOG-ra.

Itt az éles verziós Touhou Luna Nights

A Team Ladybug metroidvaniája augusztus óta volt korai hozzáférésben. Pár havonta új zónákkal bővült, most pedig bekerültek a végső pályák is.

A történet igazából csak ürügyként szolgál a rengeteg robbanáshoz: Sakuya, egy időmanipulálásban és késdobálásban profi lány átesett egy párhuzamos dimenzióba. A hazajutáshoz keresztül kell magát verekednie egy kastélyon, ami tele van a legkülönfélébb természetfeletti, de olykor high-tech felszereléssel szambázó szörnyekkel.

A Touhou Luna Nights március 5-ig húsz százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen.

Eltűnt a Steamről a Devotion

Szintén nemrég olvashattatok a tajvani Red Candles stúdió új horrorjátékának megjelenéséről. Nos, az alkotás már el is tűnt a Steamről, hála a kínai vásárlók review bombingjának.

A felháborodást az okozta, hogy felfedezni véltek olyan elemeket a Devotionben, melyeket a kínai elnök, Hszi Csin-ping kigúnyolásának tartottak. Szerintük egy papíron például összefüggésbe hozták Micimackóval, ami Kínában főbenjáró bűnnek számít (az országban tavaly be is tiltották az új Micimackó-filmet). A fejlesztők elnézést kértek, de ez nem volt elég, így újabb közleményt fogalmaztak meg.

A játék először csak a kínai Steamről tűnt el, de aztán sehol sem volt már elérhető. A Red Candle technikai problémákkal magyarázta a dolgot, illetve azzal, hogy megismétlik a minőségi teszteket.

Kipróbálható a Faith: Chapter 2

Az eredeti Faith-et nehéz volt úgy játszani, hogy nem vártuk folyton a monitor sarkából csöpögő vér megjelenését. A stílusában a korai számítógépes játékokat utánzó horror-kalandban zajos digitalizált hangok húzták még feszesebbre idegeinket. A második rész nem kevésbé hátborzongató.

A Faith: Chapter 2 hosszabb is, mint elődje, és igazán akkor lesz sötét, mikor elérjük az öreg, kísértetjárta templom szívét. Ezúttal is többféle, akár titkos utat járhatunk be. Új játékosként szinte kötelező az első fejezet végigjátszása, aztán a második demója jön a teljes verzió előtt.

Az eredeti Faith ingyenes az itch.io-n, a Faith: Chapter 2 minimum egy dollár ugyanitt, és a demó is ott van mellette.

A Final Fantasy XIV esküvői a valóságban

A Ceremony of Eternal Bonding nagyszabású event a Square Enix MMORPG-jében, melyet most IRL is átélhetnek a rajongók.

A teljesen szabályos és hivatalos házasságkötések során a pár a játékból ismert kosztümökbe öltözik, beleértve a fegyvereket, pajzsokat és egyebeket is.

Az első alkalom már le is zajlott február 14-én: a japán Kobéban tartott esemény résztvevőit 247 jelentkezőből választották ki. További képeket itt találtok. A következő kör nemsokára indul, egy 70 fős rendezvényért csak 31 ezer dollárt kell fizetni.

Galéria megnyitása

Roxfort a Planet Coasterben

Harry Potter iskolája mellett a teljes környező területet is megalkották, beleértve a kviddicspályát és a Tiltott Rengeteget. A részletesség lenyűgöző, de még jobb, hogy ha szeretnétek bejárni, letölthető a Steam Workshopból.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap