indiePon - Lesz valaha új Commander Keen-játék?

Tom Hall kálváriája mellett például az önálló Skyrim modról, a transzszibériai vasút veszélyeiről, vagy egy érdekes platformjátékról is olvashattok.

indiePon - Lesz valaha új Commander Keen-játék?

Tom Hall szívesen csinálna új Commander Keen-játékot

Megjelent Switch-en a Commander Keen: Keen Dreams, ez pedig arra késztette a sorozat társalkotóját, Tom Hallt, hogy beugorjon a Redditre. Hall, aki John Carmackkal és John Romeroval készítette a játékot, mondott néhány érdekes dolgot az új epizód lehetőségéről (az utolsó 2001-ben volt).

Kiderült, hogy szívesen csinálna egy friss Keent, de nincsenek nála a jogok, hiszen az id Software és annak anyacége, a ZeniMax birtokolja őket. Eddig minden levél, amit küldött nekik, csak egy automata választ kapott. Hasonlóképen járt John Romero és Brenda Romero is, mikor ők próbálkoztak.

A Commander Keen: Keen Dreams nem az id-ZeniMax duóé, néhány éve a Steamen is felbukkant egy másik kiadó égisze alatt, de aztán eltávolították. Jelenleg Nintendo Switch-en és Androidon érhető el.

Önálló játék a steames Enderal: Forgotten Stories

A Skyrim teljes konverziós modja nyílt világot nyújt, mint az „alapanyag”, de saját helyszínekkel és lore-ral, ami teljesen különbözik az Elder Scrolls-sorozattól.

A játékmenetbe friss karakterosztályok, túlélő-mechanikák, és kihívásokkal teli harc kerültek, a steames Forgotten Stories-verzió pedig két új craftolós hivatást is kínál, 12 további melléküldetés és nemlineáris klános küldetéssorozat, valamint átdolgozott varázslatok és stabilabb működés mellett.

A steames verzió legnagyobb előnye a telepítés egyszerűsége. Az eredeti modot a Skyrimra kell felrakni, de az Enderal: Forgotten Stories teljesen önálló. Ha megvan a könyvtárunkban a klasszikus Skyrim, vagy a Skyrim Legendary Edition (nem kell telepíteni őket, csak legyenek ott a listában), akkor máris telepíthetjük és elindíthatjuk az Enderalt.

A Skyrim Special Editionnel sajnos nem működik; a jövőben talán majd fog, valamikor, de a fejlesztőknek jelenleg nincs kapacitásuk arra, hogy megcsinálják.

Tavasszal jöhet az Etherborn

A projekt alapvetően egy platformjáték, mely tele van a környezetre alapozott fejtörőkkel. A legfontosabb dolgunk az lesz benne, hogy felfedezzük és megértsük az olykor szemkápráztatóan változó gravitációs hatásokat, kicsavart fizikai törvényeket, és az ezeknek engedelmeskedő struktúrákat.

A helyszínek csodaszépek: mindegyik pálya egyfajta organikus Rubik-kockára emlékeztet. Karakterünk egy néma lény, aki csak most született, és akit egy testtelen hang hív magához. Létünk tökéletes megismeréséhez el kell érnünk ezt a bizonyos titokzatos hangot. Az út során a talajt alakító képességünk, illetve rejtélyes, kulcsként funkcionáló fénygömbök is a segítségünkre lesznek.

A fejlesztő Altered Matter egy apró stúdió, már több, mint három éve dolgoznak a játékon. A Fig-kampány és a Humble Bundle támogatása mellett az Etherborn az első játék, mely részesült a 20th Century Fox indie játékok fejlesztését segítő alapjából, a FoxNext Gamesből. A megjelenést a tervek szerint tavaszra várhatjuk, steames oldal is van már.

Ingyenes lesz a Thimbleweed Park az Epic Store-ban

A Monkey Island és a Maniac Mansion alkotóinak játéka (tesztünk itt) öt ember történetét követi, akikben semmi közös nincs, mégis szorosan kapcsolatban állnak egymással - ennek akkor kezdenek tudatára ébredni, mikor egy lepusztult, elfeledett városba hívja őket valami késztetés, ahol a híd alatt egy látszólag senkit sem érdeklő hulla fekszik.

A dolog eléggé furcsa, de vicces, elbűvölő, rendkívül jól megírt és elkészített point ’n click kalandjátékkal van dolgunk, mely tele van egyedi vonásokkal. A látvány csodás, a karakterek érdekesek, a rejtélyek lebilincselőek.

A Thimbleweed Park február 21. és március 7. között zsákolható be ingyenesen.

Veszélyes üzem a transzszibériai vasút

A Trans-Siberian Railway Simulator olyannak tűnik, mint egy átlagos vonatszimulátor. Elsőre. Van egy vonat, mindenféle csodás nézőpont hozzá, interaktív, belső nézetes irányítás, mi kell még. Aztán lassan észrevesszük a törött ablakokon át behordott havat, és a masiniszta máris a síneken találja magát, ahogy kidőlt fákat aprít, vagy láncfűrésszel támad farkasokra.

Mindig érdekes, ha túlélőelemek szivárognak más műfajokba, és egy ilyesmivel felszerelt vonatszimulátor izgalmasan hangzik. Hogy mi lesz belőle, az majd kiderül, egyelőre a Steamen adhatunk ötleteket ahhoz, mit szeretnénk látni a játékban.

Alakul az Amid Evil

A Heretic és a Hexen a kilencvenes évek közepének nagy sikerű fantasy FPS-ei voltak, a hazai garázs-számtechboltokban eladott PC-k nagy százalékára kerültek fel, általában „ajándékként”. Az Amid Evil című retro-FPS egyfajta főhajtás a klasszikus elődök felé.

A korai hozzáférés már majdnem egy éve tart a Steamen, most jött ki a hatodik epizód, a The Arcane Expanse, melynek előzetese egy nem-euklidészi dimenziót mutat be, ami őrületbe kergethet bárkit. Az éles verzió megjelenési dátuma még nem ismert, de nagyban készül a hetedik, utolsó fejezet.

Megjelent a The Stillness of the Wind

A melankolikus játék a Where the Goats Are folytatása, fejlesztője, Coyan Cardenas ezúttal is egy kecskéket nevelő nagymamát tett meg főszereplőnek.

A néni neve Talma, és egy olyan faluban él, mely egykor tele volt emberekkel, de mára már csak Talma maradt. Utolsó éveit egyszerű módon tölti: gondozza kis gazdaságát, miközben egyre aggasztóbb levelek érkeznek a városba költözött családjától. Feladatunk a napi rutin kialakítása lesz: a munka része a kecskék megfejése, a sajtkészítés, a tojásgyűjtés, a főzés, a zöldségtermesztés, illetve a vándorkereskedővel való alkudozás.

A The Stillness of the Wind a Steamen és az itch.io-n érhető el.

Halálos frissítést kapott a Deep Rock Galactic

Az űrtörpés játékról egy éve írtunk először, azóta már korai hozzáférésben van a Steamen.

A legújabb update az eddig nem látott szörnyek, skinek, javítások mellett egy halálosan kemény nehézségi fokozatot is hozott. A pontos részleteket a patch notes tartalmazza.

A Deep Rock Galactic február 11-ig 25 százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap