Hatcsatornás ventilátor-vezérlő az NZXT műhelyéből

A GRID+ V2 kompaktabb és elegánsabb lett első generációs társánál, a hozzá tartozó szoftvert pedig alaposan továbbfejlesztették.

Hatcsatornás ventilátor-vezérlő az NZXT műhelyéből

Az NZXT elkészítette a GRID+ fan hub második generációs változatát, a GRID+ V2 modellt, amely elődjével ellentétben már nem egy 5,25 hüvelykes előlapi bővítőhelyre illeszkedik, hanem igény szerint bárhol elhelyezhető a számítógépházon belül.

A letisztult, elegáns dizájnnal ellátott ventilátorvezérlő egység hat ventilátorcsatornát kínál, amelyek összesen 30 wattnyi teljesítménnyel gazdálkodhatnak. Az egységhez háromtűs, illetve négytűs, PWM támogatással is rendelkező ventilátorok egyaránt kapcsolódhatnak, vezérlésükről pedig a mellékelt szoftver segítségével gondoskodhatunk. A szoftvert az előző generációs megoldáshoz képest természetesen alaposan továbbfejlesztették.

A CAM szoftver kezelőfelületén keresztül minden egyes ventilátorcsatornát külön szabályozhatunk, sőt, az egyes csatornákat el is nevezhetjük, így ha baj van, azonnal tudható, hol kell keresni a hibás ventilátort – a problémáról a szoftver természetesen értesítést is küld. Az alkalmazás teljesítmény- és zajszint-központú profilt egyaránt kínál, amelyek a processzor aktuális hőmérsékletének megfelelően módosítják a ventilátorok fordulatszámát. Igény szerint persze egyedi profilok is létrehozhatóak, akár több is, amelyekkel az adott felhasználó és az adott környezet sajátosságaihoz alakíthatóak a ventilátorok üzemi paraméterei.

A GRID+ V2 egy MOLEX tápkábelen keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot, rögzítését pedig a mellékelt 3M ragasztólappal oldhatjuk meg. A csomag tartalmaz még ventilátor-tápkábel hosszabbítókat, szám szerint kettőt, illetve kábelrögzítőket is, a vezérlő pedig egy belső USB tüskesoron keresztül kommunikál az adott rendszerrel.

Az NZXT GRID+ V2 remek kiegészítő lehet, ha kifogytunk az alaplapi ventilátor-tápcsatlakozókból, valamint akkor is, ha hatékonyabban szeretnénk menedzselni rendszerünk hűtését. A kényelemnek persze ára van: a kiegészítő 29,99 dolláros listaáron érhető el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward