Hamarosan két új teszttel bővül a PCMark 10 kínálata

A régóta várt Applications Benchmark és a Battery Life Test is bemutatkozik a közeljövőben, legalábbis ezt ígérik a fejlesztők.

Hamarosan két új teszttel bővül a PCMark 10 kínálata

A PCMark sorozat legfrissebb tagja, a PCMark 10 még 2017. június 6-án jelent meg, igaz, az első kiadás még eléggé félkész tesztprogram benyomását keltette, hiszen sok olyan modul hiányzott belőle, amelyek a PCMark 8 részét képezték – erről akkoriban részletesen is írtunk. Ide sorolható az akkumulátoros üzemidőt mérő Battery Life teszt, de a Storage Benchmark, valamint az Applications Benchmark is. A tesztprogramot fejlesztő UL Coporation – amely hónapokkal ezelőtt felvásárolta a FutureMarkot – bejelentette, hogy hamarosan megérkezik két olyan tesztmodul, amelyekre sokan várnak. Az egyik a Battery Life Benchmark, a másik pedig az Applications Benchmark – sajnos az adattárolókat tesztelő Storage Benchmarkra még várni kell egy kicsit.

A Battery Life Benchmark, ami a tervek szerint már idén március végén elérhetővé válik, négy gyakori felhasználási mód mellett teszteli majd a különböző noteszgépek akkumulátorát. Ezek a tesztek a fejlesztők szerint reálisabb képet festenek az egyes eszközök képességeiről, ugyanis a gyártók által megadott akkumulátoros üzemidők rendszerint messze állnak a normál felhasználás során elérhető üzemidőtől, így sokat nem mondanak a felhasználók számára. Az új tesztmodul éppen ezért a Battery Life Profile segítségével segít jobban megismerni az adott noteszgép akkumulátorának határait, ugyanis modern irodai munka, videó lejátszás, illetve játék mellett is képet ad az akkumulátor képességeiről, plusz üresjárati üzemidő mérésére is lehetőséget ad. A teszteredmények birtokában sokkal könnyebb lesz majd eligazodni az egyes noteszgépek között akkumulátoros üzemidő terén: látni fogjuk, melyik modell melyik területen milyen „teljesítményre” képes, így könnyebb lesz megtalálni azt a példányt, ami leginkább megfelel igényeinknek.

A fenti teszt mellett az Applications Benchmark érkezésére is számíthatunk, igaz, ez nem március végén, hanem valamikor az év első felében jelenik meg. Ez a tesztcsokor a Microsoft Office csomag alkalmazásaira támaszkodik a tesztelés során, vagyis a Word, az Excel, illetve a PowerPoint futását vizsgálja, de ezekkel együtt a Microsoft Edge webböngésző teljesítményével kapcsolatos méréseket is végez. A teszt a valós körülmények közötti teljesítményre fókuszál, sőt, még a Windows 10 on ARM rendszereken is futtatható lesz, így összehasonlíthatjuk majd az ARM és az x86 alapú konfigurációk teljesítményét.

Kíváncsian várjuk, milyenek lesznek az új tesztmodulok, amelyekre már régóta vár a piac.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap