Hack 'N' Slash - a Double Fine új játéka

Játék közben hackelhetjük a játékot.

Hack 'N' Slash - a Double Fine új játéka

A Double Fine bejelentette legújabb projektjét, a Hack 'N' Slash névre hallgató fejtörő-akciójátékot. A darab főhőse egy elf, aki behackel egy számítógépes játékba, és techno-varázsló tudása segítségével titkokat kutat a kódban. Bőrébe bújva kardok, nyílvesszők és bombák helyett exploitokat, crackeket és egyéb eszközöket kell használjunk. A fejtörők segítségével tovább csiszolhatjuk hacker tudásunkat és egyre kifinomultabb csaló és visszafejtő eszközeink lesznek. A csavar a dologban az, hogy ezek az eszközök valódiak lesznek, és menet közben valóban hackelni fogják a játékot.

A projekt vezetője, Brandon Dillon elmondta, hogy mindig is szerette az olyan játékokat, amelyekben sok volt a titok. "Amikor először felfedeztem egy hex editort egy emulátorban, rájöttem, hogy amolyan digitális kincsvadász lehetek, egy játék sem rejtheti el előlem titkait, ha elég ideig kalandozom a kódjában és a memóriában."

A Double Fine főnöke, Tim Schafer a következő érdekes dolgokat mondta a játékról: "Őszinte leszek veletek: nem igazán értem, mi történik a játék kódjában. Azt hiszem "algoritmusok" vannak benne. De azt értem, ami a szívemben lakozik, amikor játszom, és az az öröm."

A Hack 'N' Slash volt a közönség köreiben az egyik legnépszerűbb, a Double Fine 2013-as Amnesia Forthnightján. (A csapat évente rendez egy ilyen eseményt, melynek során két hétig ötletelnek és el is készítik a kiagyalt játékok prototípusait, melyek közül a közönség választja ki, melyik készüljön el. A többi sikeres ötlet prototípusát Humble Bundle-ben lehet megvásárolni).

A játékot részben az Indie Fund finanszírozza, amely egy olyan fejlesztőkből álló alapítvány, amely ígéretes független projekteket támogat. Rajtuk kívül a támogatók között szerepel még a Humble Bundle, a Hemisphere Games, a make all, az AppAbove Games, Adam Saltsman, a The Behemoth, Morgan Webb és Rob Reid. A felsorolt csapatok és magánemberek támogatják a Double Fine másik készülőben lévő játékát, a Spacebase DF-9 építkezős űrszimulátort is.

A Hack 'N' Slash 2014 első felében fog megjelenni PC-re, Macre és Linuxra. Alant a játék prototípusa látható működés közben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward