Globálisan elérhető a Google Go

A keresések ennek köszönhetően kevesebb adatforgalmat generálnak.

Globálisan elérhető a Google Go

A Google az Android (Go edition) operációs rendszer első kiadásának az elindítása óta azon van, hogy minél több alkalmazásból tudjon „könnyített” verziót kínálni, és ezeket előre telepítve biztosítja a különleges Android variánst a szerényebb okostelefonok számára. A Google Go révén pedig már a kereséseket is lehet majd intézni kis helyigény és a megszokottnál alacsonyabb adatforgalom mellett.

A Google már korábba elindította a Google Go applikációt, ami lényegében a kereső szolgáltatásnak a kisebb méretűre faragott változata. A Google Go első körben csak bétaként volt hozzáférhető, illetve csak olyan helyekre korlátozódott, ahol különösen sok az alsókategóriás készülék és a gyengébb minőségű hálózat. Például Indiában és Indonéziában már egy ideje telepíthető volt a program, mostantól pedig már szinte a világ bármely pontján igénybe lehet ezt venni. A Google Go persze elsősorban az olcsóbb mobilokra és táblagépekre lett tervezve, de olyan helyen is nagyon jól jöhet, ahol esetleg lassú a mobilinternet-elérés.

Érdekesség, hogy eredetileg arról volt szó, hogy az Android 5.0 operációs rendszer kell majd hozzá minimum, a Google közleményében még most is ez szerepel, de valójában beéri az Android 4.3-mal is, így aránylag kevés olyan mobil van, amire nem telepíthető fel. Maga az alkalmazás mindössze 7 megabájtos méretet öltött, szóval nem kell sok idő a letöltéséhez akkor sem, ha alacsony sávszélesség áll rendelkezésre – nagyon sokkal kisebb az eredeti Google appnál. És ami még nagyon fontos, hogy működés közben is beéri átlagon aluli hálózati tempóval, mert a különböző optimalizálási eljárásoknak köszönhetően 40 százalékkal alacsonyabb adatforgalmat generál. Jól jöhet a Google Go olyan helyzetben is, amikor szűkös adatkerettel kell a felhasználónak gazdálkodnia, és bizony napjainkban is sok ilyen előfizetős/kártyás díjcsomag van még.

Galéria megnyitása

Annak ellenére, hogy rengeteget faragott a vállalat a Google Go „tömegébből”, továbbra is szolgál jó funkciókkal. Benne van például a Lens funkciónak a szerényebb változata, amivel ugyanúgy lehet fotók alapján keresni, mint a teljes értékű applikációval, és a fordítás is megoldható szövegek lefényképezésével. Biztosított ezen felül a felolvasás is, ami akár a látássérülteknek is segíthet. A népszerű keresések, találatok pedig ki lesznek emelve, így a felfedezésben is segíthet a Google Go, és kevesebb gépeléssel lehet több aktuális/hasznos információhoz jutni. Természetesen több nyelven működik a Go applikáció, és megosztani is egyszerűen lehet belőle a különböző találatokat, így akár képeket vagy GIF-eket is azonnal küldhetőek belőle. A Google Go több funkciójának a működését támogatja mesterséges intelligencia is a lehető legjobb élmény biztosítása érdekében.

Galéria megnyitása

A Google hamarosan elindítja az Android 10 operációs rendszert, és ahogy az Android 8.1, valamint az Android 9.0 kapott (Go edition) jelzővel illetett kiadást, úgy minden bizonnyal az újdonság is fog. A vállalat valószínűleg még tovább próbálja majd faragni a rendszer hardverigényét, miközben új lehetőségekkel toldja azt meg. És a továbbiakban más Google érdekeltségű appok is kaphatnak Go verziót.

Google Go: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap