Felfelé indulnak a memóriaárak

Simon Chen szerint – aki az A-DATA elnöke és elnök-vezérigazgatója – a következő év elején emelkedésnek indulhatnak a memóriaárak. A vezető kijelentését arra alapozza, hogy a korábbi lépések hatása – amelyek következtében csökkent a DRAM termelés a piacon – januárban érezteti majd a hatását, ez pedig memóriaár-drágulás formájában jelentkezik majd, ami a vásárlókat kellemetlenül érintheti.

Felfelé indulnak a memóriaárak

Simon Chen szerint – aki az A-DATA elnöke és elnök-vezérigazgatója – a következő év elején emelkedésnek indulhatnak a memóriaárak. A vezető kijelentését arra alapozza, hogy a korábbi lépések hatása – amelyek következtében csökkent a DRAM termelés a piacon – januárban érezteti majd a hatását, ez pedig memóriaár-drágulás formájában jelentkezik, ami a vásárlókat kellemetlenül érintheti.

A problémát az okozza, hogy a korábbinál kevesebb DRAM chip készül, a PC gyártók pedig ismét elkezdik feltölteni DRAM raktárkészleteiket, így tulajdonképpen „hiány” alakul ki. Az A-DATA első embere hozzátette azt is, hogy a PC gyártók raktárkészleteinek mennyisége a korábbi két hetes szintről egy hónapra növekszik.

Az ultrabookok népszerűsége miatt a DRAM iránti igény valamelyest csökkenni fog, de a teljes DRAM piac forgalma nem lesz veszélyben, ugyanis a szervermemóriák piaca komoly potenciált tartogat, hála a felhőalapú alkalmazások rohamos növekedésének. Összességében az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az ultrabook konfigurációk iránt igazán komoly igények akkor mutatkoznak majd, ha a konfigurációk árai a 600 dollár körüli árszintre esnek és megjelenik rajtuk a Windows 8 is.

Az A-DATA vezetője szerint a hír keserű pirulaként hat ebben a nehéz gazdasági helyzetben, de ezt „le kell nyelni”.  Szerinte a termelés és az igények közötti kapcsolat alapján várható volt, hogy így alakul a helyzet. Csökkentett termelés esetén, ha hirtelen megnövekednek az igények, az átmeneti dráguláshoz vezet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward