Extrém X99-es MSI alaplap AverMedia chippel

Az MSI új deszkájával hardveres gyorsítás mellett rögzíthetjük az adott játékmenetet akár 1080p-s felbontás és 60 Mbps-os bitráta mellett is, hála a dedikált AverMedia vezérlőchipnek.

Extrém X99-es MSI alaplap AverMedia chippel

Lehullott a lepel az MSI rendkívül jól felszerelt X99-es alaplapjáról, amely az X99S Gaming 9 AC típusjelzést kapta. Az új alaplap kifejezetten a csúcskategóriás gamer megoldások szegmensét veszi célba, ennek megfelelően roskadásig pakolták extra szolgáltatásokkal.

Az LGA-2011-3-as processzorfoglalattal ellátott alaplap legérdekesebb szolgáltatása a dedikált Streaming Engine, amely egy AverMedia vezérlőre alapoz, lényege pedig az, hogy segítségével könnyedén, hardveres gyorsítás mellett rögzíthetjük az éppen aktuális játékmenetet, méghozzá akár 1080p-s felbontás és 60 Mbps-os bitráta mellett. Az egyedülálló alaplapi kiegészítő XSplit Gamecaster optimalizációval érkezik, a rögzített, illetve streamelt tartalmak megosztása pedig egyszerűen és zökkenőmentesen történhet. A játékmenet rögzítése vagy streamelése a dedikált hardver jóvoltából nem gyakorol negatív hatást a rendszer teljesítményére, ami különösen jó hír.

Az elegáns dizájnnal érkező alaplap nyolc darab DDR4-es memóriafoglalatot kínál, bővítőhelyei között pedig 5 darab PCI Express 3.0 x16-os slot lapul, amelyekkel gond nélkül építhető négyutas MultiGPU rendszer. Az új alaplap tíz darab SATA 6 Gbps-os porttal érkezik, plusz két darab SATA Express csatolófelületet is kínál – utóbbiak négy darab SATA 4 Gbps-os portot foglalnak le. Érdekesség, hogy a friss deszka egy speciális, PCI Express 3.0 x4-es M.2-es slotot is kapott, amely a szokásos 10 Gbps helyett immár 32 Gbps-os adatátviteli sávszélességgel áll az M.2-es SSD kártyák rendelkezésére.

A fedélzeten a felsoroltakon kívül Intel gyártmányú bővítőkártya is található, ami 867 Mbps-os 802.11ac WiFi vezérlőt, valamint 25 Mbps-os Bluetooth 4.0-s vezérlőt tartalmaz. A zökkenőmentes vezetékes kommunikációról Killer sorozatú Gigabites Ethernet vezérlő gondoskodik, a lehető legjobb hangzásért pedig Creative Sound Blaster Cinema 2 alapú Audio Boost 2 audió rendszer felel. Az audió rendszer leválasztott tápellátással és EMI védőpajzzsal érkezik. A rendszer USB Audio Power funkcióval is rendelkezik.

Az új alaplap elegáns megjelenéséről a fekete-piros színvilág, illetve a Dragon Armor borítás gondoskodik – utóbbi az I/O kivezetéseket, illetve az audió vezérlő komponenseit védi. A fedélzetről persze az OC Genie szolgáltatás sem hiányzik, amely gyors és egyszerű tuningra ad módot. Az UEFI alapú BIOS szokás szerint elegánsra és könnyen kezelhetőre sikeredett, plusz a tuningbarát funkciók sem hiányoznak belőle.

Az MSI újdonsága rövidesen feltűnik az üzletek polcain. Az extrém körítéshez persze minden bizonnyal extrém ár társul majd, de ezen a célközönség aligha fog meglepődni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward