Érkezőben az ASUS TUF Sabertooth 990FX GEN3 R2.0

Az ASUS a mai napon felfedte a leplet a TUF sorozat legújabb képviselőjéről, mellyel kapcsolatban ismét az AMD szimpatizánsok örülhetnek.

Érkezőben az ASUS TUF Sabertooth 990FX GEN3 R2.0

A SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 a világ első olyan AMD platformos alaplapja, amely PCI Express 3.0 támogatást kínál a következő generációs grafikus kártyák számára, amik ennek következtében biztosan nem fognak sávszélesség-hiányban szenvedni. Az alaplapba akár három darab videokártya is beültethető, legyen szó NVIDIA SLI vagy AMD CrossFireX megoldásról, a komoly 3D-s konfiguráció kiépítése előtt tehát nyitva áll az ajtó.

A SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 természetesen megörökölte a méltán híressé vált ASUS TUF hőelvezető megoldást, mely kerámiaréteggel fokozza a minél gyorsabb és hatékonyabb hőleadást. A korábbi TUF modellekhez hasonlóan a friss típus is hadiipari szabványoknak megfelelő komponensekből épül fel, a szerver-kategóriának megfelelő tesztelés pedig biztosítja a teljes stabilitást, a magasfokú megbízhatóságot és a hosszú élettartamot. Nem véletlen, hogy a többi modellhez hasonlóan az SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 is 5 év gyártói garanciával kerül forgalomba.

A TUF-minősítésű vasmagos tekercsek, a szilárdelektrolit kondenzátorok és a minőségi MOSFET-ek mind hozzájárulnak ahhoz a megbízhatósághoz és élettartamhoz, amelynek eredményeként megkapjuk a fél évtizedes garanciát a termék mellé. A négy darab hagyományos DIMM foglalat maximum 32 GB DDR3 memóriát képes fogadni, melyeknek üzemfrekvenciája akár 2400 MHz is lehet.

A speciális, kerámia-alapú TUF hűtőrendszernek köszönhetően nagy méretű bordák, masszív hőleadó felületek uralkodnak a melegedésre hajlamos komponensek fölött (az északi- és a déli-hídon duál-heatpipe rendszerű bordák dolgoznak CeraM!X mikro-barázdás bevonattal, ami a mérnökök szerint jelentősen megnöveli a hőleadó képességet).

A SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 birtokában van a TUF Thermal Radar szolgáltatásnak is, amely a számos szenzornak köszönhetően valós idejű és nagy pontosságú monitorozást kínál. Az egymástól független, automatikus ventilátorszabályozás lehetővé teszi az egyes komponensek hatékony, de körülményeknek megfelelően a lehető legkisebb zajszintű aktív hűtését.

Az ASUS SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 alaplap kereskedelmi forgalomban március közepe tájékán válik elérhetővé, a vételár egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward