Elveszthette volna a munkáját a Marvel-főnök az egyik film miatt

Vajon megérte ennyire tolni a női szuperhősöket?

Elveszthette volna a munkáját a Marvel-főnök az egyik film miatt

Habár most már a Marvel Filmes Univerzum szoros részét képezi az egyik női főszereplő, Captain Marvel, egy ideig egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy a népszerű szuperhősös filmek ebbe az irányba mehetnek el. Valójában elég sok ideig tartott, mire ez megvalósulhatott, hiszen Kevin Feige, a Marvel Studios kreatív igazgatója ugyan sokáig próbálkozott, de még a DC Comics filmes világa is beelőzte ezzel a 2017-ben megjelent Wonder Womannel.

Erre némileg rákontrázott a Marvel azzal, hogy 2018-ban megjelentette az Ant-Man and the Wasp című filmet, aminek a címében legalább szerepelt egy női főszereplő, de valójában igazi, saját filmet továbbra sem könyvelhetett el egy hölgy.

Aztán persze minden megváltozott, amikor Brie Larson főszereplésével megjelent az első, ténylegesen női központú főszereplővel készült film, a Captain Marvel, a stúdió pedig láthatóan eltökélt az irányvonal mellett: idén májusban érkezik a régóta halogatott Black Widow, ahol Scarlett Johansson visszatér, és hozzá csatlakozik Rachel Weisz és Florence Pugh is, ezzen tovább bővítve a női főszereplők táborát.

Azonban Mark Ruffalo, aki a Marvel Filmes Univerzumban ugyebár Hulk szerepéért felelős, most egy friss interjúban elárulta, hogy mindezt nem volt egyszerű kiharcolni, még egy olyan embernek sem, mint Kevin Feige:

"Amikor az első Avengerst készítettük, Feige azt mondta nekem, hogy talán már holnap nem lesz a pozíciójában. Abban az időben Ike Perlmutter, a Disney egyik legnagyobb fejese ugyanis egyáltalán nem hitt abban, hogy bárki elmenne megnézni egy női szuperhőst a mozikba. Nagyon harcolok vele, úgyhogy ha holnap még bejövök a munkába, akkor mindannyian tudjátok, hogy megnyertem ezt a csatát."

Ruffalo szerint egyébként ezzel Feige egy komoly áttörést ért el, aminek mentén kibővülhetett a szuperhősök köre, és nem csak a nők, de a feketék is komolyabb szerephez juthattak. Sőt, valójában az ázsiaiak is, hiszen a Shang-Chi and the Legend of The Rings főszereplői szinte mind távolkeleti származásúak, és a The Eternals is változatos szereplőgárdával érkezik, és ugyebár hamarosan bemutatkozik a Marvel első homoszexuális és transznemű szereplője is.

Az persze már véleményes, hogy ez mennyire visz előre egy filmet, de eddig a bevételek Kevin Feige harcát igazolják, úgyhogy a Disneynek valószínűleg nincs oka kételkedni benne.

Mindenesetre Feige helyzete annyiból könnyebbé vált az elmúlt évek során, hogy a Disney vezérigazgatója, Bob Iger kimozdította fölüle Ike Perlmuttert, akinek korábban felelnie kellett, és meg kell hagyni, hogy Perlmutter tényleg nem volt egyszerű eset: végig ragaszkodott például ahhoz, hogy feketéket ne lehessen szerepeltetni, és alapvetően az innovációt is gátolta.

Végül a Marvel Studios működését úgy szervezték át, hogy Perlmutter kikerült a képből, és Kevin Feige közvetlenül Bob Igernek, a volt vezérigazgatónak jelentett, így gyakorlatilag szinte tényleg teljes kreatív hatalma van a Marvel Filmes Univerzum fölött.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap