Elrajtolt a ConCorde tab 9.7 IPS

A hazai vállalat színeiben ezúttal is egy olyan táblagépet köszönthetünk, melynek a sikerét már borítékolhatjuk is, hiszen a kedvező ár, és a kellemes minőség találkozik majd a tab 9.7-ben.

Elrajtolt a ConCorde tab 9.7 IPS

A hazai vállalat színeiben ezúttal is egy olyan táblagépet köszönthetünk, melynek a sikerét már borítékolhatjuk is, hiszen a kedvező ár, és a kellemes minőség találkozik majd a tab 9.7-ben.

A táblagép előlapját egy 9,7 hüvelykes képátlójú IPS technológiával felvértezett panel foglalja el, mely a hagyományos 4:3-as képaránnyal és 1024 x 768 képpontos felbontással rendelkezik, vagyis ismét egy, az iPadéhoz hasonló kijelzőt kapunk. A megjelenítő multitouch képességén dolgoztak a mérnökök, ezúttal már akár tíz ujjunkkal is irányíthatjuk, feltéve, hogy találunk egyáltalán olyan alkalmazást, ami erre lehetőséget ad. A gépezet lelke egy Allwinner A10 lapkakészlet lesz. Ebben ezúttal egy 1,2 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A8-es magot, valamint egy szintén ARM fejlesztésű, Mali-400 MP1 grafikus processzort találunk. A chipkészlet mellett 1 GB DDR3 rendszermemória és 8 GB flash alapú tárhely van, ami tovább bővíthető szükség esetén.

Az eszközön a legfrissebb Google operációs rendszer fut majd az Android 4.0.3 képében, így ezen a téren sem lehet okunk panaszra. Hálózati kapcsolat kialakítására csak Wi-Fi-n keresztül van lehetőségünk, illetve 3G modemet utólag csatlakoztathatunk hozzá az USB csatlakozó segítségével. A ConCorde gépében mindezek mellett még két kamera is helyet kapott, mégpedig az előlapon egy 1,3 megapixeles, a hátlapon pedig egy 5 MPixeles, amik kifejezetten jónak számítanak, legalábbis papíron. A cég az akkumulátor kapacitását 3750 mAh-ban adta meg, és ehhez szerintük 10 órás üzemidő párosul. Itt valamelyik adat vélhetően nem stimmel, hiszen inkább kétszer ekkora teljesítményű teleppel lehetne ilyen eredményt elérni, persze kérdés mit csinálunk.

A ConCorde tab 9.7 IPS már elrajtolt, ára 60 ezer forint alatt van, ennyiért jó vételnek tűnik, de hamarosan vendégül látjuk egy teszt erejéig is, hogy közelebbről is megismerjük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward