Elérhetővé vált a PCMark 10 adattároló tesztelő modulja

A hír alapvetően örömteli, ám az átlagfelhasználók számára nem jelent túl sokat, hiszen jelenleg mindenképpen professzionális licenc kell a funkció használatához.

Elérhetővé vált a PCMark 10 adattároló tesztelő modulja

A PCMark 10-es kiadása két és fél évvel ezelőtt mutatkozott be, ám az első kiadás eléggé kevés tesztet tartalmazott a PCMark 8-hoz képest, hiszen se akkumulátortesztelésre, se az adattároló alrendszer tesztelésére nem lehetett használni. Az akkumulátortesztelő modul nemrégiben megérkezett, most pedig az adattárolók mérésére használható Storage Benchmark is elérhetővé vált. Apró probléma, hogy – ahogy az az akkumulátortesztelő modulról utólag kiderült – ez az új teszt sem érhető már el az átlagfelhasználók számára, azaz se az ingyenes, se pedig az Advanced verzió nem tartalmazza – mindenképpen a Professional kiadásra lesz szükség hozzá, amit az iparági szereplőknek, a média képviselőinek, illetve tesztelőknek készítettek. Ez a verzió éves szinten 1495 dollárba kerül…

Az UL Benchmarks szakemberei direkt a professzionális felhasználókra szabták az új tesztet, ezért átlagfelhasználók számára nem is teszik elérhetővé, legalábbis egyelőre biztos nem. A modul a legmodernebb SSD meghajtók és kártyák mellett természetesen a klasszikus merevlemezeket is támogatja, legfőbb célja pedig továbbra is az, hogy valós körülményeket teremtve releváns tesztekkel izzassza a meghajtókat, így a végső pontszám alapján remekül meghatározható lesz, hol is helyezkedik el az adott modell a „táplálékláncban”. A tesztek között számos egyszerű mérés foglal helyet, mint például alkalmazás-indítás mérése, illetve a Windows 10 boot idejének mérése, de ezzel együtt fájlmásolással, valamint általános irodai terheléssel is dolgozik az alkalmazás.

Galéria megnyitása

Annak érdekében, hogy könnyebb legyen kiválasztani az adott helyzethez leginkább passzoló tesztcsokrot, a PCMark 10 Storage Benchmark összesen négyféle tesztet vonultat fel, amelyekről az alábbi felsorolás ad bővebb képet. Íme:

  • Full System Drive Benchmark: Ez a tesztcsokor a rendszermeghajtót teszteli, méghozzá valós terhelés mellett, szerteágazó tesztek lefuttatásával
  • Quick System Drive Benchmark: Itt szintén a rendszermeghajtó kapja a főszerepet, ám kevesebb erőforrás-igényes teszt kapott helyet ebben a csokorban annak érdekében, hogy azok a kisebb a kapacitású meghajtók is tesztelhetőek legyenek, amelyek képtelenek a fenti teszt elvégzésére.
  • Data Drive Benchmark: A harmadik teszt az adott meghajtó adattárolási képességeit helyezi előtérbe, nem az alkalmazás-futtatási képességeket. Éppen ezért ezt a tesztet főként külső meghajtókon, pendrive-okon, NAS-okon, illetve egyéb adattárolókon érdemes lefuttatni.
  • Drive Performance Consistency Test: Ez egy nagyon komplex, sok idő igénylő tesztcsokor, ami alaposan megizzasztja az adattárolót, így igen részletes képet kaphatunk erősségeiről és gyengeségeiről is. A különböző terhelésformák során felmutatott teljesítményt igen mélyen lehet elemezni, így ez a teszt komolyabb mérések alkalmával juthat szerephez.

A PCMark 10 legújabb tesztmodulja már elérhető mindenkinek, aki rendelkezik a Professional kiadással és az adott licenc még él. Az eredményeket az alkalmazás minden esetben tálalja a teszt végén, de akár Excelbe is ki lehet exportálni a számokat, így könnyebbé válik az esetleges további elemzés. A PCMark 10 Professional a hivatalos weboldalon keresztül érhető el – egy űrlap kitöltésével leadhatjuk igényünket, a további teendőkről pedig majd tájékoztatást küldenek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap