Elegáns számítógépházak a BitFenix műhelyéből

Az újdonságok tulajdonképpen a Prodigy és a Prodigy M fogantyúk, illetve lábak nélküli változatainak tekinthetőek.

Elegáns számítógépházak a BitFenix műhelyéből

A BitFenix mérnökei két új számítógépházzal rukkoltak elő, amelyek azoknak készültek, akik nem voltak kibékülve a Prodigy és a Prodigy M fura fogantyújával illetve rendhagyó talpával.

A kifogásolt alkatrészeket a Phenom Mini-ITX és Phenom Micro-ATX modellek már nem alkalmazzák, így letisztult, elegáns, minimalista dizájnnal rendelkeznek, ami sokak számára lehet majd vonzó.

Phenom Micro-ATX

Phenom Mini-ITX

Ahogy a Prodigy, illetve a Prodigy M esetében is, úgy a két új számítógépháznál is megmaradt a régi rendszer, amely szerint a Phenom modell csak Mini-ITX, a Phenom M pedig Mini-ITX, illetve Micro-ATX formátumú alaplapokat egyaránt fogad. A feketében és fehérben forgalomba kerülő újdonságok a Prodigy sorozat tagjaihoz képest nem csak a rendhagyó fogantyút, illetve a rendhagyó talpat nélkülözik, hanem az 5,25 colos bővítőhelyet is. Persze minden rosszban van valami jó: az 5,25 colos bővítőhely helyére 3,5 colos vagy 2,5 colos meghajtó(ka)t pakolhatunk.

Phenom Micro-ATX

Phenom Mini-ITX

Az új számítógépházak külső tekintetében egyformák, ám belső elrendezés tekintetében már van közöttük némi különbség is: a Micro-ATX alaplapok fogadására felkészített modell kevesebb 2,5 colos és 3,5 colos bővítőhelyet kínál, cserébe viszont kettő helyett már öt darab PCI slottal büszkélkedik - valamit valamiért.

Phenom Micro-ATX

Phenom Mini-ITX

Az új számítógépházak legfontosabb tulajdonságait - a könnyebb áttekinthetőség és összehasonlíthatóság érdekében - az alábbi táblázat összegzi:

Ahogy az látható, bővítőhelyekből egyik modell sem szenved hiányt. Fontos azonban, hogy a Phenom Micro-ATX nem csak kevesebb belső bővítőhelyet kínál, de ezzel együtt picivel szűkebb is, mint a Phenom Mini-ITX: a Micro-ATX alaplapokat is fogadó termék 330 helyett már csak maximum 320 milliméternyi helyet kínál a videokártyák számára, ha kiszereljük az eltávolítható HDD keretet, processzorhűtőből pedig 175 helyett már csak maximum 160 milliméter magas példány fér el benne.

Phenom Micro-ATX

Phenom Mini-ITX

A két újdonság egyaránt PS2 ATX formátumú, maximum 160 milliméter hosszúságú tápegységet fogad ás akár 240 milliméteres hőleadó radiátor is elfér bennük. A gyári ventilátorok Spectre típusúak, 1000-es percenkénti fordulatszám mellett üzemelnek és 73,5 köbméternyi levegőt tudnak megmozgatni egyetlen óra leforgása alatt. A légkeverők zajszintje 20 dB(A) alatt helyezkedik el. Az előlapon, illetve a tetőlapon a korábbról már ismert SoftTouch bevonat húzódik.

Phenom Micro-ATX

Phenom Mini-ITX

A Phenom család tagjai két USB 3.0-s porttal érkeznek, de mikrofon bemenet is fejhallgató kimenet is található rajtuk - ezek most is a ház jobb oldallapján bújnak meg.

A Phenom Mini-ITX és a Phenom Micro-ATX várhatóan október folyamán tűnhet fel a boltok polcain. Előbbi 69,99 euróba, utóbbi pedig 79,99 euróba kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward