Elegáns Mini-ITX PC házat mutatott be az NZXT

A Manta nem egy tradicionális Mini-ITX számítógépház, ugyanis meglehetősen nagy méretben érkezik, cserébe viszont rengeteg hely van benne. És még szép is.

Elegáns Mini-ITX PC házat mutatott be az NZXT

Az NZXT dizájnerei egy szokatlan formavilággal rendelkező számítógépházat terveztek, amely finom vonalakkal rendelkezik és igényes termék benyomását kelti. A Manta névre keresztelt, matt fekete kivitelben érkező, de fekete/fehér és fekete/piros változatban is elérhető újdonság hajlított acél oldallapokkal rendelkezik, amelyek egyrészt különleges megjelenést kölcsönöznek neki, másrészt viszont segítenek abban is, hogy a ház belsejében nagyobb hasznos tér álljon rendelkezésre.

Az NZXT szerint az új módszer jóvoltából kábelmenedzsment céljára kétszer több helyet kínál az újdonság, mint a hagyományos, sík oldallapokkal érkező Mini-ITX számítógépházak.

Így néz ki a teljes kínálat

A 245 milliméter széles, 426 milliméter magas és 450 milliméter hosszú számítógépház a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető picinek, ha Mini-ITX mércével vizsgáljuk – márpedig azzal kell, mert arra a piacra szánja a gyártó. A terebélyes méretnek szerencsére megvannak az előnyei, ugyanis a ház belsejében akár 160 milliméter magas processzorhűtő is elfér, a tápegység és a bővítőkártyák számára pedig 363 milliméternyi helyet kínál a termék. És természetesen a kábelmenedzsment is hatékonyan megoldható benne. A bővítőkártyát egyébként két PCI bővítőhely várja, de ez aligha meglepetés.

Az adattárolókat két darab 3,5 hüvelykes és három darab 2,5 hüvelykes bővítőhely várja, de előlapi bővítőhelyek nincsenek – se 3,5 hüvelykeset, se 5,25 hüvelykeset nem kapott a termék. A folyadékhűtő rendszerek hőleadó radiátorait viszont kényelmesen elhelyezhetjük odabent: az előlap és a tetőlap mögé akár egy-egy 280 milliméteres, a ház hátuljára pedig egy 120 milliméteres radiátor fér el.

A 7,2 kilogrammos számítógépház gyárilag két darab 120 milliméteres előlapi ventilátorral érkezik, de a szellőzés további légkeverők hozzáadásával könnyedén fokozható. Az előlapi portok ezúttal a ház tetején kaptak helyet, ezek között a szokásos audió csatlakozók mellett két USB 3.0-s portot találunk.

Az új számítógépház plexi oldalablakkal, illetve oldalablak nélkül egyaránt elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Az oldalablakos változat ára 139,99 dollár, szállítása pedig február 10-én indul meg, de a termék már előrendelhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward