ConCorde SmartPhone 5000 - valahol már láttalak

Hamarosan mindenki számára elérhető lesz a ConCorde új okostelefonja, ami első ránézésre egészen jó vételnek tűnik.

ConCorde SmartPhone 5000 - valahol már láttalak

A ConCorde SmartPhone 5000 érkezésére már számíthattunk egy ideje, mert előzetesen több információt is meglebegtetett a vállalat, most pedig végre a teljes specifikációról is lehullott a lepel. Négy magot kapunk hatalmas megjelenítővel és kövér akkumulátorral, moderált áron, szép külsővel – ezek fényében minden bizonnyal (magához mérten) jól fogyhat majd a termék.

Ha valakit nagyon komoly déjá vu érzés fogott el a fotók láttán, ne aggódjon, valóban láthattuk már valahol ezt az okostelefont, nem parajelenségről van szó. A HTC Butterfly az, ami kétségeket kizáróan kiköpött ikertestvére a mostani alanyunknak. A ConCorde gyártásért és fejlesztésért felelős távol-keleti partnere nem sok időt szeretett volna a dizájn megtervezésével tölteni (legalábbis reméljük, hogy nem a megtévesztés volt az igazi céljuk), ezért nemes egyszerűséggel kölcsönvették a HTC 5 colos csúcsgépének a házát. A kijelző mérete tehát már azonnal adott, csak itt 5 hüvelykre nem Full HD, hanem 720p-s felbontás jutott, de ezzel sincs gond, és az IPS technológiának köszönhetően más tekintetben is remek lesz a képminőség.

A telefonon az Android 4.2 teljesít szolgálatot, így a frissességét tekintve sem érheti panasz a ConCorde-ot. Az operációs rendszer akadásoktól mentes futtatásáról egy MediaTek MT6589 gondoskodik, mely méltán nagy népszerűségnek örvend. Ez a megoldás a négy 1,2 GHz-es Cortex-A7 maggal és a PowerVR SGX544 grafikus egységgel már kellemes kompromisszumot jelent a teljesítmény terén. Ráadásul a fogyasztásával sincs gond, hiszen éppen az energiahatékonyságra kihegyezett egységeket állítja hadrendbe. A rendszernek 1 GB-nyi DDR3-as memóriával kell gazdálkodnia, a boldog tulajdonost meg 8 GB fogadja, ám ez egy, akár 32 GB-os méretet öltő microSD memóriakártyával bármikor megtoldható.

Az újdonság két kamerát kapott, amelyek meglehetősen nagy felbontásúak: előre egy 3 MPixeles tekint, ami ezúttal is javarészt a videócsevegésért kell, hogy feleljen, hátul meg egy 8 megapixeles díszeleg - ennek a munkáját egy LED villanó is segíti. A SmartPhone 5000 kapcsolati lehetőségei jók, bár túl nagy extrára azért nem érdemes számítani, így például az NFC chip továbbra is hiányzik. Van viszont HSDPA modem, 802.11 b/g/n előírásokat teljesítő Wi-Fi, Bluetooth modul, A-GPS-szel megtoldott GPS vevő és FM rádió is. Az eszköz két SIM kezelésére alkalmas, tehát több szolgáltató kártyájával is megbirkózik egyszerre. A 142 x 73,5 x 9,7 milliméteres testbe ezeken felül egy 3,7 V-os, 2800 mAh-as akkumulátort zsúfoltak, ami magyarázatot nyújt a nagy súlyra (180 gramm).

A ConCorde - mint hazai forgalmazó - nem áll egyetlen nagyobb szolgáltatóval sem szorosabb kapcsolatban, így az értékesítésre csak kártyafüggetlen konstrukcióban fog sor kerülni. A SmartPhone 5000 65 ezer forintos ajánlott fogyasztói árral debütál majd, és várhatóan augusztus 16-ától lesz elérhető a nagyközönség számára. A készülék fekete és fehér színben vihető haza, a csomag pedig egy sor kellemes kiegészítőt is tartalmaz: van mellette tok, a kijelzővédelméért felelős fólia, egy pótakkumulátor, valamint a megszokott fülhallgató, töltő és adatkábel trió.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward