Bitfenix Prodigy, immár kékben és zöldben is

A fekete modell alapjaira most már egy kék és egy zöld példány is építkezik, amelyek újításként plexi oldalablakot is kaptak.

Bitfenix Prodigy, immár kékben és zöldben is

A Bitfenix Prodigy névre keresztelt kompakt számítógépháza nagyjából egy éve jelent meg. A termék igényes felépítésével és az Apple Mac Pro munkaállomások házára hasonlító dizájnjával hamar népszerű lett, ami érthető is, hiszen a Prodigy egy jól felszerelt, igényesen kialakított, tágas számítógépház.

Eddig a Prodigy csak kívül-belül feketére, illetve fehérre festett kivitelben volt elérhető, de narancs és piros külsővel ellátott példányok is készültek belőle. A Bitfenix illetékesei nemrégiben úgy gondolták, ideje újabb opciókkal bővíteni a kínálatot, így elkészült a Prodigy Green és a Prodigy Blue. Előbbi élénkzöld, míg utóbbi kobaltkék külsővel érkezik, belsejük azonban mindkét esetben fekete. A kék és zöld Prodigy számítógépházak plexi oldalablakot is kaptak, külsejüket pedig néhány fekete betét is feldobja.

A mini-ITX formátumú alaplapot fogadó újdonságok belsejében semmi sem változott: továbbra is 5 darab 3,5 colos vagy 2,5 colos adattároló elhelyezésére van lehetőség, a ház felső traktusában pedig egy 5,25 colos meghajtó is elfér. Tápegységből ATX PS2-es példányokat alkalmazhatunk, igaz, a moduláris példányoknál érdemes ellenőrizni az adott termék hosszát, ellenkező esetben kellemetlen meglepetésben lehet részünk: nem fog elférni a kiszemelt tápegység.

A színes Prodigy számítógépházak továbbra is maximum 320 milliméternyi helyet kínálnak a kétslotos felépítésű, felsőkategóriás videokártyák számára. A felső HDD keret eltávolításával ezúttal is beférnek a 240 milliméteres hőleadó radiátorok, azaz a termék folyadékhűtő rendszer alkalmazására is lehetőséget ad.

Az előlapi portok most is a jobb oldallapon sorakoznak, természetesen a bekapcsoló- és reset gombok társaságában. Találunk itt két USB 3.0-s portot, egy fejhallgató kimenetet, valamint egy mikrofon bemenetet is, de a szokásos LED-eket sem spórolták le a vállalat mérnökei.

A Prodigy Green és Prodigy Blue modellek várhatóan május végétől kezdve lesznek elérhetőek kereskedelmi forgalomban. Arról egyelőre nincs hír, hogy az újdonságok pontosan mennyibe kerülnek majd, de a plexi oldalablak és az új színvilág miatt szinte biztos, hogy néhány euróval drágábbak lesznek az eredeti Prodigy-nél.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward