Bezár a Spark Unlimited

A stúdió legismertebb játékai a Call of Duty: Finest Hour, illetve a Yaiba: Ninja Gaiden Z voltak. Nagyon nem kell sajnálni őket.

Bezár a Spark Unlimited

Bezárja kapuit a Spark Unlimited – adta hírül a 2002-ben alapított vállalkozás egyik alkalmazottja, John Butrovich. A cég annak idején meglehetősen nagy reményekkel vágott bele a játékfejlesztésbe, de meg is volt minden okuk az optimizmusra, mert már az első játékukkal egy nagy franchise, a Call of Duty széria gazdagításával próbálkozhattak. A Finest Hour az első konzolokra is megjelent CoD lett.

Ezt követő műveik azonban nem hogy nem tudták megismételni bemutatkozó játékuk sikerét, de olyan mélyrepülésbe kezdtek, ami után az a csoda, hogy eddig kitartottak.

A Turning Point: Fall of Liberty alighanem az első olyan, Hitler alávaló pribékjeit felvonultató lövölde, ami annyira idegesítően gyengére sikeredett, hogy az ember időnként önkéntelenül is a náciknak szurkolt. Az átlagos építőmunkásból különösebb erőfeszítés nélkül B. J. Blazkowiczot megszégyenítő szuperkatonává váló Dan Carson egy alternatív idősíkban játszódó, a legrosszabb amerikai akciófilmek kliséit idéző kalandja után a Legendary címre keresztelt játék jött. Bár sokan nagyon lehúzták mi azért tudtuk egy kicsit szeretnia mitológiai lényeket felvonultató alkotást, hisz az ugyan egyszerű volt, de nem is akart több lenni, mint ami. A stúdió negyedik műve, a Lost Planet 3 sem nagyon jelentett előrelépést, de legalább kínosan pocsék helyett csak unalmas volt.

Az abszolút mélypontot 2014-ben sikerült elérnie a Sparknak. InGen kolléga éjszakánként időnként ma is sikoltva és vérítékben fürödve tér magához, ha véletlenül a Yaiba: Ninja Gaiden Z-ről álmodik. Cikke egyébiránt ékes példája annak, mit kell néha elszenvednie szegény, szerencsétlen játékkritikusoknak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward