Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Legendary: The Box - Mit rejt Pandora szelencéje?

 • Dátum | 2008.12.12 05:59
 • Szerző | alien24
 • Csoport | JÁTÉK

Ugyan mit rejthet egy veretes antik ládika, ami már hosszú ideje New York egyik múzeumának alagsorában kallódik? Mesés kincset vagy isteni tudást, esetleg a mítoszok világának szörnyű teremtményeit? Erre a kérdésre a Spark Unlimited egy mitikus-horrorisztikus témájú FPS-sel igyekszik megadni a választ, miközben felidézi és – némileg átírva – továbbmeséli az egyik legismertebb görög mítoszt: Pandora szelencéjének a történetét. A Legendary alapötlete mitológia és horror ütős kis együttesét ígéri: már csak az a kérdés, hogy a benne rejlő lehetőségeket mennyire használták ki fejlesztők.


Az ősi titok feltárul

A játék cselekménye szerint a főhős Charles Deckard, a láda megszerzését egy titkos társaság (a Fekete Rend) megbízásából elvállaló hivatásos műkincsrabló akaratán kívül egy olyan ősi titokra derít fényt, ami az egész emberiség végzetét jelentheti. Ő lesz az, aki évezredek múltán újra felnyitja Pandora szelencéjét – és ezáltal szabadon ereszti a mindaddig a patinás doboz rabságában sínylődő természetfeletti lényeket. Rég várt pillanat ez a szörnyek számára: azonnal megkezdik áldásosnak cseppet sem nevezhető tevékenységüket, azaz a civilizáció módszeres pusztítását – természetesen New York feldúlásával kezdve.

Óriási griffmadarak lepik el az égboltot, kiéhezett vérfarkasok cirkálnak az utcákon prédára lesve, és úgy tűnik, nincs, aki megállíthatná ámokfutásukat. A krízist tovább fokozza, hogy bizonyos titkos szervezetek kétes céljaik elérése érdekében a lények manipulálására törekednek. Azonban épp Deckard az, aki megfékezheti a pusztító erők féktelen tombolását az általa felfedezett titokzatos erő, a Pecsét (Signet) révén, és a szörnyek, illetve a rajtuk keresztül világhatalomra törekvő ellenségekkel szemben.


Variációk szörnyekre

A Legendary játékmenete során a mitologikus teremtények különféle fajtáival kell majd megküzdenünk. Már vérfarkasból is kétféle akad: normál és alfa. A normál kategóriába tartozók gyakran kerülnek az utunkba, de nem túl bonyolult elpusztítani őket. Az alfákkal azonban meggyűlhet a bajunk, őket trükkös dolog lesz végleg megölnünk – hiszen intelligensek, fürgék és emellett még bosszúállóak is. Az antik mitológia jellegzetes figurájaként ismert Minotaurusszal is ellehetünk egy darabig. A felerészt ember, felerészt bika alakú lény először buzogányával próbál megrendítő erejű csapást bevinni nekünk, ha pedig ez nem sikerül neki – és már eléggé elláttuk a baját –, akkor sarokba szorított, vad bikaként igyekszik felöklelni minket. Összeakadhatunk még kisebb méretű, tűzokádó teremtményekkel (az ún. firedrake-ekkel), és egyéb legendás szörnyekkel, mint a griffek, gólemek és ekhidnák stb.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 8.
  2008. 12. 16. 17:10
  Töröltem az offoló vitázó hozzászólásokat, maradjunk a játéknál pls. <img src=

  (csak egy megjegyzés: a fórumnak is vannak szabályai azokat illik betartani, pedig nem a szülők kérik)
 • 7.
  2008. 12. 13. 01:33
  Jol mondja Svindler a gepet, uccso oldalon van kep settings-rol. Egy atlag mai gepen siman futt full-on. En semmilyen indokolatlan toltest/akadast nem tapasztaltam.
  Es igen, FPS van kiiratva <img src=
 • 6.
  2008. 12. 12. 23:51
  jól látom, h a képek bal felső sarkában FPS van? nagyon jó 5let! <img src=
  így mennyire volt játsz6ó?
 • 5.
  2008. 12. 12. 20:06
  A hivatalos minimum meg recommended _szvsz_ semmit sem érnek <img src=
  Tisztelet a kivételnek, vannak akik kb. reálist adnak meg.
 • 4.
  2008. 12. 12. 16:40
  UE3-as szóval a többmagos támogatás meg kell legyen oldva. Alien erre jár szólok neki, hogy írja bele, de a tesztgép egy jó procit (E6850) és egy nem túl erős VGA-t (8600GT) tartalmazott. Ezen jól el lehetett vele lenni, de majd ő pontosít.
 • 3.
  2008. 12. 12. 11:59
  Szerintem egész jó kis játék kerekedett belőle.Bár szerintem nagyon hajaz a Bioshockra.Vicces benne,hogy a vérfarkasnak a baltával kell lenyesni a fejét,hogy fekve maradjon☺.
 • 2.
  2008. 12. 12. 10:04
  Ahahaha! Sam? Te vagy az? Eljött hát hozzánk Komoly Samu leszármazottja!!

  A messiás!

  Vagy nem.
 • 1.
  2008. 12. 12. 09:44
  Én egy ideje már várok valami egyszerű agykikapcs játékra is, teszek majd egy próbát vele, hátha kellemesen csalódok <img src=