Bemutatkoznak a Creative új hangkártyái

A Creative új termékekkel árasztja el a piacot: hamarosan érkeznek a legfrissebb Sound Blaster sorozatú hangkártyák.

Bemutatkoznak a Creative új hangkártyái

A friss hangkártyák mindannyian PCI Express 2.0 x1-es csatolófelülettel érkeznek és a Sound Blaster Z családban kapnak helyet. A termékek számos hasznos szolgáltatással, illetve technológiával rendelkeznek, emellett hangminőség tekintetében sem lehet okuk szégyenkezésre, ugyanis mindannyian Creative Sound Core3D alapokon nyugszanak.

A három új hangkártya közül az abszolút csúcsot a Sound Blaster ZxR modell jelenti. A friss termék egy 127 dB-es jel/zaj aránnyal rendelkező DAC egységet rejt, a hozzá tartozó kiegészítő DBpro modulon pedig egy 123 dB-es jel/zaj aránnyal büszkélkedő ADC teljesít szolgálatot. Utóbbival RCA bemeneten és optikai bemeneten keresztül is remek minőségű hangfelvételeket készíthetünk. A hangkártya komponenseit egy EMI borítás védi az elektromágneses interferenciától annak érdekében, hogy a hangminőség a lehető legjobb lehessen. A műveleti erősítők cserélhetőek, a fejhallgatókat pedig egy felsőkategóriás, 80 milliwattos teljesítményű fejhallgató erősítő szolgálja ki, amely még a 600 ohmos impedanciájú példányokkal is gond nélkül megbirkózik.

A feketében pompázó, rendkívül tetszetősre sikeredett hangkártya nem csak 3,5 milliméteres, hanem 6,3 milliméteres jack audió csatlakozókat is tartalmaz, sőt, még két RCA audió csatlakozó is helyet kapott rajta. A kiegészítő modulon RCA csatlakozók valamint optikai audió ki- és bemenet egyaránt jelen van.

Ehhez a hangkártyához jár még egy ACM névre keresztelt kiegészítő is, amely a hangerő egyszerű szabályozására, valamint a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet gyors elérésére ad lehetőséget. A termék ezzel együtt dupla mikrofontömbbel is rendelkezik, amely az SBX Dialog Plus és a CrystalVoice eljárásokkal gondoskodik arról, hogy játék közben, illetve Skype beszélgetések alkalmával beszédünk tiszta, érthető, zajoktól és visszhangoktól mentes legyen.

A második új hangkártya a Sound Blaster Zx típusjelzést kapta. Ez a modell fekete helyett már piros EMI borítással érkezik és sajnos nem jár hozzá a fentebb már említett, rendkívül hasznos kiegészítő, a DBpro kártya. Az újdonságon a 3,5 milliméteres jack audió kimenetek mellett azért cserébe egy optikai audió kimenet és egy optikai audió bemenet is helyet kapott, a beépített RCA csatlakozókról azonban le kell mondanunk. Ez talán nem túl nagy tragédia. Az ACM modul ehhez a termékhez is jár, ám dizájnja már eltér a ZxR-hez mellékelt példányétól, ahogy az a legelső képen is látszik.

A sort a Sound Blaster Z modell zárja, amelyhez már se ACM modul, se DBpro bővítőkártya nem jár. A termék dizájnja és kivitele megegyezik a Zx modellével, ajánlott végfelhasználói ára azonban jóval kedvezőbb. Az újdonsághoz ha ACM modult nem is, két mikrofontömböt alkalmazó külső mikrofont azért kapunk. A termék DAC egységeinek jel/zaj aránya itt is 120 dB-es értéket képvisel, ahogy a Zx modellnél is. Utóbbi két modellhez piros LED-es megvilágítás is jár.

Az új Creative Sound Blaster hangkártyákhoz az említett technológiákon kívül jár az SBX Surround támogatás, amely 360 fokos térhangzás érzetét kelti. Az SBX Smart Volume eljárás az egyenletes hangszintről gondoskodik és Night Mode funkciót is kínál, amely éjszakai filmnézésnél jöhet jól, ugyanis a robbanások és egyéb erős hangeffektek hangerejét csökkenti, így amíg mi filmet nézünk, mások nyugodtan aludhatnak. Az SBX Dialog Plus eljárás a játékokban és a filmekben elhangzó párbeszédek tisztaságáról és érthetőségéről gondoskodik, az SBX Bass technológia pedig a hiányzó alacsony frekvenciás hangok pótlásában segédkezik.

Az új hangkártyák közül a Sound Blaster Z modell már októberben, a Zx és ZxR modellek pedig majd csak valamikor decemberben tűnnek fel az üzletek polcain. A család tagjai sorrendben 119 (Z), 149 (Zx) és 249 dollárba (ZxR) kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward