Bemutatkozik a Ronin, a BitFenix legújabb PC háza

A BitFenix termékpalettája egy új, letisztult dizájnnal rendelkező számítógépházzal bővült, amely július közepétől lesz elérhető kereskedelmi forgalomban.

Bemutatkozik a Ronin, a BitFenix legújabb PC háza

A közepes torony formátumú számítógépház remek szellőzésével, felhasználóbarát szerelhetőségével, letisztult dizájnjával és minőségi felépítésével próbálja rabul ejteni a felhasználók szívét. A kívül-belül feketére festett számítógépház a Ronin nevet kapta.

A Ronin esetében a gyártó ugyanazt a SofTouch Surface technológiát alkalmazta, amit a korábban általunk is tesztelt BitFenix Prodigy Black esetében már megismerhetett a nagyérdemű. A speciális felület a foltokkal szemben ellenállóvá teszi a ház felületét, de ezzel egy időben a minőség érzetét is biztosítja. A ház jobb oldallapján plexi ablakot is kialakítottak a vállalat mérnökei, így érdemes igényesen berendezni a kuckót, nehogy szó érje a ház elejét. Az ablak egyébként egy úgynevezett Stealth Cover borítást is kapott, ami kitakarja a merevlemezeket, az optikai meghajtókat és a tápegységet fogadó bővítőhelyeket, így ezeket nem láthatják a kíváncsiskodók.

Ha már szóba került a ház eleje: itt az 5,25 colos külső bővítőhelyeken kívül egy nagyméretű perforált felületet láthatunk, ami a szellőzés miatt fontos, közepén pedig megpillanthatjuk az elmaradhatatlan ezüst BitFenix logót is. A perforált felület a ház tetején folytatódik. A ház tetején egyébként az előlapi portok is megtalálhatóak, amelyek között két USB 2.0-s port, két USB 3.0-s port, egy mikrofon bemenet és egy fejhallgató kimenet sorakozik.

A ház belsejében ATX, mATX vagy mini-ITX formátumú alaplapok kaphatnak helyet, természetesen egy szerelőablakkal is ellátott alaplapi tálcán. 5,25 colos bővítőhelyekből összesen hármat, 3,5 colos bővítőhelyekből pedig összesen hatot kapunk (3+3 kiszerelésben). A rendszer 2,5 colos adattárolók fogadására is fel van készítve, ezekből maximum hatot nyel el, ám beszerelésükhöz fel kell áldozni a 3,5 bővítőhelyeket. A bővítőhelyek szerszámmentes szerelhetőséget biztosítanak, ami kényelmessé teszi a rendszerépítést. PCI bővítőhelyekből összesen hetet kapunk, a tápegység helye pedig ezúttal is a ház hátulján, alul lett kialakítva.

A fejlett kábelmenedzsmenttel érkező ház maximum 420 milliméternyi helyet kínál a videokártyák számára, ami bőségesen elég. Arról sajnos egyelőre nincs információ, hogy a ház pontosan milyen magas processzorhűtőket fogad. A hűtéssel kapcsolatos információk viszont rendelkezésre állnak, ezekből pedig kiderül, hogy a Ronin belsejében akár 240 milliméteres hőleadó radiátor is elfér, ami a folyadékhűtő rendszerek szerelmeseinek igazán jó hír.

A ház elején és hátulján egy-egy 120 milliméteres átmérőjű Spectre rendszerhűtő ventilátor lapul, a ház tetején pedig két darab 120 vagy 140 milliméteres átmérőjű ventilátor elhelyezésére van mód. Ha ez nem lenne elég, akkor a ház alján egy további 120 milliméteres légkeverő is helyet foglalhat. Az előlapi ventilátorok előtt levehető, tisztítható szűrő van, a ház aljára helyezhető ventilátorhoz pedig mágneses levegőszűrő jár. Természetesen a tápegység bővítőhelye alatt is szűrő borítja a szellőzőt.

A 270 milliméter széles, 560 milliméter magas és 530 milliméter mély Ronin július közepétől lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy milyen árcédulával érkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward