Befutott a ConCorde tab 9.7 IPS Plus

A ConCorde következő táblagépe nagyon fontos mérföldkőnek számít, ugyanis megjelent a kétmagos chip a tulajdonságok listáján. Persze ennek megfelelően az ára is feljebb kúszott, de a pluszosított masina így is a piac egyik legjobb kínálata lehet.

Befutott a ConCorde tab 9.7 IPS Plus

A ConCorde következő táblagépe nagyon fontos mérföldkőnek számít, ugyanis megjelent a kétmagos chip a tulajdonságok listáján. Persze ennek megfelelően az ára is feljebb kúszott, de a pluszosított masina így is a piac egyik legjobb kínálata lehet.

A ConCorde újdonsága a RockChippel karöltve hódít majd. A burkolat alatt, az RK3066 lapkakészletet találjuk, amely két Cortex-A9-es magot és egy Mali-400 MP4 grafikus processzort tartalmaz. Az előbbiek elképesztő, 1,6 GHz-es órajelen üzemelnek, míg az utóbbi 320 MHz-es frekvencián ketyeg. A SoC mellett 1 GB-nyi 1066 MHz-es DDR3-as rendszermemória és egy 16 GB-os háttértár húzta meg magát. Ez utóbbit persze ezúttal is lehetőségünk lesz tovább bővíteni, akár 32 GB-tal is microSDHC kártya formájában.

Az eszköz előlapját ezúttal is egy 9,7 hüvelykes, IPS technológiával operáló, 1024 x 768 képpontos felbontású megjelenítő tölti ki, így természetes színek és széles betekintési szögek jellemzik a terméket. A multitouch érzékelés egyszerre tíz ujjunkat is problémamentesen tudja követni. A készülék a kamerák tekintetében nem tesz különbséget az előlap és a hátlap között, mind a két irányba 2 megapixeles egység figyel. Ez egy kicsit furcsa összképet alkot, hiszen videohívásokra kiemelten alkalmas lehet egy ilyen kamera, míg fotózásra kifejezetten gyenge.

A kapcsolati képességeit tekintve a gépezet sajnos nem mentes a kompromisszumoktól. Sem 3G HSDPA hálózati támogatást, sem GPS vevőt nem kapunk, így csak 802.11b/g/n-es WLAN és Bluetooth 3.0 áll rendelkezésünkre. A tab 9.7 IPS Plus-on a Google operációs rendszerének előző kiadása, az Android 4.0.4 (ICS) fut. Mivel a Jelly Bean még nagyon friss, ezért ennek hiányát nem lehet hibaként felróni, és a ConCorde munkatársai minden bizonnyal elkészítik majd a rendszerfrissítést.

A tablet egy médiaközponttal is felér, hiszen hozzáköthetünk külső adathordozót az USB-OTG támogatásnak köszönhetően, és a HDMI csatlakozóról sem kell lemondanunk, így HDTV-hez is egyszerűen csatlakoztatható. Ha mindez nem lenne elég, már a gyári médialejátszó alkalmazás elboldogul majd az .mp4, a .DivX, az .Xvid, az .mkv, az .avi és a .3gp formátumokkal is és a feliratok sem okoznak neki fejtörést.

A 646 grammos táblagép vastagságában némi számmisztikát fedezhetünk fel, ugyanis éppen 9,7 milliméterre emelkedik ki a síkból, a felülete 242 x 188 mm. Ebbe a házba egy sor minőségi alkotóelem mellé egy 7200 mAh-s akkumulátort is bezsúfoltak, hogy az üzemidőre se legyen panasza a felhasználóknak. A vállalat állítása szerint ezzel 7 órán át üzemel az eszköz egyetlen feltöltést követően.

Az ára mint már a hír elején említettük, magasabb lett az eddig megszokottnál, 80 ezer forintot kell érte kifizetnünk, viszont a felárért cserébe az ugrásszerűen megnövekedett teljesítményen túl OTG kábelt és egy billentyűzetes tokot is kapunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward