Barométerrel a zsarolások ellen

Barométerrel a zsarolások ellen

Az Interoute, Európa egyik legnagyobb internetes hálózatának tulajdonosa és üzemeltetője útjára indította ingyenes internetbiztonsági barométerét, amely a cégek számára betekintést enged a világhálón folyó aktuális rosszindulatú tevékenységekbe. A barometer.interoute.com címen elérhető Interoute Internet Barométer 22 nagy érzékenységű szenzort használ az adatok gyűjtésére, amelyeket az európai gerinchálózat gócpontjaiban helyeztek el.

A hagyományos statisztikai módszerek több ezer tűzfalból, dsl-routerből és egyéb végponti eszközből nyerik ki az internetbiztonsági jelentésekhez szükséges adatokat, ezzel szemben az Interoute Internet Barométere az 57 ezer kilométer hosszúságú optikai hálózatának csomópontjait vizsgálja. Az összegyűjtött adatokat egy súlyozott értékelő rendszer elemzi, s a magas vagy közepes biztonsági fenyegetések azonnal riasztást generálnak, a szolgáltatáson belül pedig láthatóvá válnak a támadás kiindulópontjai és a célpontok is.

A barométer ingyenes szolgáltatás, így bármely felhasználó vagy rendszergazda igénybe veheti. Az adatok valós idejű követésének lehetősége nagy segítség az internetbiztonsági fenyegetések megelőzésében is - mondta Mark Osborne, az Interoute vezető információbiztonsági főigazgatója. Hozzátette, nagyon sok cég van kitéve a zsarolók fenyegetésének, hiszen a bűnözők gyakran azzal fenyegetik az online kapcsolattól függő vállalkozásokat, hogy elérhetetlenné teszik őket a külvilág számára, azok pedig, akik nem engedhetik meg, hogy kifizessék a váltságdíjat, magukra maradnak. A netes barométerrel a rendszergazdák viszont átláthatják a támadás hálózati topológiáját, ami segíthet visszaszerezni az irányítást és felülkerekedni az akción.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward