Az Xbox One DRM ellenőrzés beleszólt a Killer Instinct bajnokságba

Játék közben indiszkrét kérdéseket kezdett feltenni a konzol, megszakítva ezzel a csatákat.

Az Xbox One DRM ellenőrzés beleszólt a Killer Instinct bajnokságba

A Queens College főiskola Defend the School nevű Killer Instinct bajnokságán, New Yorkban az egyik összecsapás közben egyszercsak érdekes dologra lettek figyelmesek a hallgatók. Meccs közben az Xbox One átváltott a dashboardra, és feltette a kérdést, hogy vajon jogosan használja-e a játékos a játékát, azaz megvásárolta-e?

Az üzenet így folytatódott: "Ha van a játékhoz lemezed, tedd be. Ha nincs lemez, bizonyosodj meg róla, hogy be vagy jelentkezve Xbox Live-ra. Ha nincs jogod játszani vele, meg kell vásárolnod az Xbox Store-ban."

Az ilyesmi nemcsak azért kellemetlen, mert megszakítja a játékot: egy ilyen bajnokságon a szabályok szerint elveszíti a meccset az, aki akár csak egy pillanatra is megnyomja a szünet gombot, vagy kilép. A konzol ráadásul meg sem kérdezte a játékosoktól, hogy akarják-e menteni az eddigi eredményeiket, így újra kellett kezdeniük a csatát.

A meccs nemcsak egy laza házi verseny része volt, hanem New York profi bajnokságának, a Defend The Northnak a selejtezője. A bajnokságot élőben közvetítették Twitchen, a felvételen látszanak a résztvevők reakciói is, a váratlan esemény 6:30 környékén történt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward