Az EVGA elkészítette az első OBS tanúsítvánnyal ellátott streamer eszközt

Az XR1 nem csak játékra lehet jó választás, hanem akár munkára is, sőt, több ilyen eszközzel több kameraállásból rögzíthető vagy streamelhető az adott esemény.

Az EVGA elkészítette az első OBS tanúsítvánnyal ellátott streamer eszközt

Az EVGA egy új termékkel jelentkezik, ami elsősorban a játékmenetek rögzítésére és streamelésére vágyó felhasználókat célozza, ugyanakkor professzionális felhasználóknak is jól jöhet bizonyos esetekben, hiszen nem csak PC kapcsolható a HDMI 2.0-s videó bemenetre, hanem akár profi kamera, vagy egyszerűbb, HDMI videó kimenettel rendelkező fényképezőgép is. Az XR1 névre keresztelt felvevőeszköz különlegessége, hogy elsőként kapta meg a népszerű streaming platform, az OBS tanúsítványát.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az XR1 viszonylag kompakt kivitelben készül, ugyanis 130 milliméter széles, 86,4 milliméter mély, illetve 32,95 milliméter magas, tömege nem több 159 grammnál. Az aRGB világítással is felvértezett eszköz lényegében 1920 x 1080 pixeles felbontást és 60 Hz-es képfrissítési rátát támogat, a műsorforrásokat azonban 3840 x 2160 pixeles felbontásig és 60 Hz-es képfrissítési rátáig kezeli a HDMI 2.0-s videó bemeneten keresztül. Az adott rendszerhez egy USB 3.0 Type-C porton keresztül kapcsolódik, valamint kínál fejhallgató kimenetet és mikrofon bemenetet is.

Galéria megnyitása

A HDMI  videó bemenetre csatlakozhat egy gamer PC videokártyája, de akár professzionális kamera képét is lehet továbbítani streamen keresztül, sőt, ha egy konfigurációhoz több ilyen eszközt csatlakoztatunk, akkor akár több kameraállásból is lehet közvetíteni egy adott eseményt. Az eszköz persze nem csak élő streamek készítéséhez jó, videók is rögzíthetőek vele későbbi publikálás céljából.

Galéria megnyitása

A Pass-Through funkció jóvoltából arra is van mód, hogy az adott monitorra akár 4K60-as videó-folyamot továbbítson a rendszer, míg az Advanced Pass-Through mód keretén belül akár 120 Hz-es képfrissítési ráta is elérhető a csatlakozó monitornál, de csak maximum 1440p-s felbontásig. Ennek köszönhetően nincs szükség a streamer rendszer szétszedésére ahhoz, hogy a monitor maximális képességeit kihasználjuk – egészen az említett limitekig bezárólag, vagyis 120 Hz-nél magasabb képfrissítési ráta esetén már át kell csatlakoztatni a kábelt a streamer boxból a monitorba.

Galéria megnyitása

A streamelésre és videók rögzítésére egyaránt felhasználható EVGA XR1 várhatóan rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Az újdonság ára 169,99 dollár, háztartásonként azonban csak maximum egyet lehet vásárolni belőle, legalábbis eleinte, ugyanis a rendelkezésre álló készletek eléggé limitáltak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap