Shop menü

AMD RADEON RX 7600: FOTÓK ÉS ÚJ INFÓK ÉRKEZTEK, HÁLA A SZIVÁRGÁSOKNAK

Kezd körvonalazódni, nagyjából mire számíthatunk.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
AMD Radeon RX 7600: Fotók és új infók érkeztek, hála a szivárgásoknak

Az AMD első embere még a legfrissebb pénzügyi eredmények ismertetésekor jelentette ki, ebben a negyedévben megjelennek a kereskedelem fő áramába szánt Radeon RX 7000-es sorozatú videokártyák, azt viszont nem részletezte, pontosan mely modellek érkezésére számíthatunk. A pletykák alapján a Radeon RX 7600 XT és a Radeon RX 7600 egyaránt elrajtolhat 2023. május 25-én, és a jelek szerint az Nvidia is ebben az időszakban dobhatja piacra a GeForce RTX 4060-as sorozat első tagját, a 8 GB-os GeForce RTX 4060 Ti modellt.

Galéria megnyitása

A napokban érkezett némi extra információ a Radeon RX 7600-as videokártyával kapcsolatban, valamint fotók is felbukkantak, amelyek alapján úgy tűnik, tényleg nem kell már sokat várni a hivatalos rajtra. Az új videokártya a jelenlegi információk alapján úgy tűnik, egy NAVI 33-as GPU köré épül, ahogy azt már egy ideje sejteni lehet, aktív CU tömbökből 32 darabot tartalmazhat, ami 2048 stream egység jelenlétét eredményezi. Sajnos az órajelekkel és a számítási teljesítménnyel kapcsolatban egyelőre nincs információ, az viszont kiderült, hogy a GPU mellé 8 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória kapcsolódhat, ami 128-bites memória-adatsínt használhat, csak úgy, ahogy a rivális GeForce RTX 4060-asok. Az új videokártya várhatóan PCI Expres 4.0 x8-os csatolófelülettel rendelkezik, várható TDP keret pontos értékét azonban egyelőre homály fedi.

Egy francia webáruház bejegyzése alapján a Sapphire Radeon RX 7600 PULSE modellje, ami egyedi felépítéssel rendelkezik, 349 eurós áron érkezhet, ami azt jelentheti, hogy az Amerikai Egyesült Államok területén 300 és 330 dollár közötti árazásra lehet számítani. Ez egy picit több, mint amire számítani lehetett, ám mivel az AMD-nél viszonylag gyorsan módosítják az árakat, ha szükséges, könnyen lehet, hogy az említett összeg még változni fog.

Galéria megnyitása

A videokártya doboza alapján a 8 GB-nyi GDDR6-os VRAM, illetve a 32 CU tömbbel rendelkező GPU megerősítést nyert, a hűtésről pedig egy kétventilátoros megoldás gondoskodik, ami a jelek szerint mellőzi az RGB LED világítást, dizájnja viszont letisztult és sallangoktól mentes. Ennél a modellnél egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó látszik, ami arra utalhat, hogy a PCI Express csatoló 75 W-os teljesítménye mellett maximum további 150 W-os teljesítményt tud beosztani az újdonág, ám nem valószínű, hogy ezt teljes mértékben ki is használja.

Mivel a rajt tervezett időpontja a pletykák alapján már nincs messze, csak alig 10 napot kell várnunk arra, hogy az újdonsággal kapcsolatos összes fontos részlet napvilágot láthasson, beleértve az első független tesztek eredményeit is.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére