A Valve tervezheti az Apple AR szemüvegeit

Lehet már jövőre láthatjuk is élesben?

A Valve tervezheti az Apple AR szemüvegeit

Nagy a verseny a hordozható kiterjesztett valóság képességű eszközök piacán és bár a Google és a Microsoft rendelkezik AR-hez kitalált szemüveg hardverrel, ezek csak üzleti felhasználóknak érhetők el. Ha egy átlag felhasználó szeretne AR eszközhöz jutni, lényegében a telefonja kijelzőjénél megáll számára a technológia, ennek pedig megvannak a maga határai.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy ez kihasználatlan terület lenne. A Facebook jelenleg leginkább a bohókás üzenetekhez, a Google a Lensen keresztüli kereséshez, a Microsoft a hamarosan érkező Minecraft World-höz, míg az Apple az ARKit 3 segítségével szórakoztató tartalmakhoz használja a telefont és annak kameráját, ám mindegyik cégben közös, hogy többre vágynak ezen a piacon.

Míg az Oculus Connect 6-on a Facebook bejelentette, hogy készül a felhasználóknak szánt kiterjesztett valóság szemüvege, addig az Apple már úgy tűnt, hogy fel is hagyott a viselhető hardver ötletével. Úgy tűnik viszont, hogy ahelyett, hogy házon belül foglalkoznának vele, kiadták a VR-ban már jártas és saját virtuális valóság headsettel rendelkező Valve-nak a tervezési feladatot, hogy készítsenek egy működő szemüveget. Legalábbis a digitimes.com lap szerint, amit a MacRumors szemlézett.

Ha igaznak bizonyulnak a hírek, akkor az Apple 2020 második felében akár már be is mutathatja az eszközt a nagyvilágnak, amit a saját hardverükkel, vagyis legvalószínűbb forgatókönyv szerint egy iOS telefonkészülékkel hajtanának meg vezeték nélkül, hogy kellő erőforrás álljon rendelkezésre a nagyobb hardverigényű műveletek véghezviteléhez is. A két cég a tényleges gyártást pedig egy külső partnerre bízná. Az iOS 13-as kódjában korábban feltűnt pár sor, ami utal az AR szemüveg projekt létezésére, ez pedig tovább erősíti a pletyka hitelességét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap