Shop menü

A SAMSUNG SÜTŐJE TWITCH STREAMET INDÍTHAT, A HŰTŐN PEDIG LEHET TIKTOKOZNI

Érdekes új háztartási berendezésekkel rukkolt elő a Samsung a CES alkalmával, olyan dolgokat tehetünk majd meg, amikre normál esetben aligha gondolna az ember.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Samsung sütője Twitch streamet indíthat, a hűtőn pedig lehet TikTokozni

Már évek óta van a Samsungnak olyan hűtője és sütője is, ami okosságokkal szolgál, kapcsolódni tud más berendezésekhez, és modern lehetőségeket nyújt a felhasználók számára. A 2023-as CES-ra azonban a vállalat olyan újdonságokkal vonult ki, amik minden eddiginél messzebbre mennek a funkcionalitást tekintve.

Az háziasszonyok YouTube Shorts videókat nézhetnek receptekért a hűtő ajtaján, a séfek pedig streamelhetik élőben, ahogy sül a pulyka a sütőben.

A Samsung már korábban elindította a Bespoke berendezéseket, és most ennek a keretében jöttek friss fejlesztések. Befutott a Bespoke AI sütő és a Bespoke 4-Door Flex hűtő Family Hubbal.

Samsung Bespoke 4-Door Flex hűtő és az új Family Hub

A hűtő esetében a fejlettebb szoftver és az eddigieknél nagyobb megjelenítő adja majd az extra lehetőségeket. Az álló képernyő 32 hüvelykes képátlóval rendelkezik, mondanunk sem kell talán, hogy ez már tényleg hatalmas. Messze túlmutat a Bespoke 4-Door Flex hűtő kijelzőmérete azon, ami egy modern hűtő vezérléséhez egyébként szükséges lenne. A Family Hub rendszerrel ez már egy valódi szórakoztató és kommunikációs központ lesz a konyhában.

Lehetőséget nyújt a berendezés arra, hogy a kapcsolódó SmartThings eszközöket és szolgáltatásokat lehessen kezelni a felületen. Tehát lehet majd követni a klíma és más készülékek beállításait, és rá lehet nézni a biztonsági kamerákra. Minden bizonnyal az ugyancsak új sütő kamera képe is kitehető lesz a hűtő ajtajára, de erre még visszatérünk az alábbiakban.

Galéria megnyitása

A négy ajtóval rendelkező, óriási kapacitású hűtőszekrény a Family Hub szolgáltatásnak köszönhetően lesz képes arra, hogy a felhasználók elérjék például a Samsung TV Plus szolgáltatást akár 190 ingyenesen nézhető TV csatornával. Hozzá lehet férni a Google Fotókhoz is, lehet a családi képeket nézegetni a 32 colos megjelenítőn. Üzeneteket, képeket is lehet küldeni a hűtőről. Videózni (YouTube, TikTok) kép a képben módban is lehet, így a sarokban mehet egy videó, miközben a felület nagyobb részén látható az éppen készülő étel receptje.

Lehet rendeléseket is leadni a hűtőről, ha valamilyen élelmiszer fogyóban lenne, ebben az Amazon az elsődleges partnere a Samsungnak. A Google mellett Microsoft szolgáltatások is integrálásra kerültek a Family Hubban. A Bespoke Atelier alkalmazást használva rajzokat is lehet majd készíteni a Bespoke hűtőszekrény ajtajára, felidézve azt a régi szokást, hogy a gyerekek rajtait kitették a szülők a hűtőre mágnessel.

Samsung Bespoke AI sütő

A Samsung másik érdekes konyhai újdonsága a Bespoke AI sütő, ami nemcsak, hogy rá tud nézni az ételekre, hanem meg is tudja ezeket mutatni az egész világnak. A CES keretében leleplezett berendezés a beépített kamerája és a gépi tanulás révén képes felismerni akár 106 különböző ételt, és ezekhez felajánlja az általa ideálisnak vélt sütési időt és hőmérsékletet. Elképzelhető persze, hogy valamit elmér, de megégni itt már semmi nem fog, ugyanis képes ezt is felismerni a Bespoke AI sütő, és leállítja magát.

A sütőn egy 7 hüvelykes megjelenítő lesz, ezen keresztül lehet ránézni a kamerájára, és erről kezelhetők a fontosabb beállítások. A panel érintésérzékeny és intuitív lesz a kezelése. Érdekes módon a sütő képességei a különböző régiókban eltérhetnek, és az EU-ban lesz meg a készülék legtöbb funkciója, mindent tudni fog, amit eddig említettünk. Azt is meg tudja majd tenni a sütő, hogy streameli valamilyen webes felületen keresztül annak a kamerának a képét, ami eredendően az ételek felismerésére szolgál a készülékben.

Galéria megnyitása

Jöhetnek a Twitch streamerek, akinek a sütőjébe is be lehet nézni élőben, és láthatják majd a követők, hogy éppen milyen ételt készít az adott influenszer. A kamera révén a felesleges ajtónyitogatást is el lehet kerülni, ami egyébként a sütési folyamatra nagyon káros. Érdekes módon nincs is hagyományos nyitó markolat a sütőn, benyomást követően fog kiugrani, és így lehet lenyitni. A berendezés képes normál sütés mellett air fryer módban üzemelni, de gőzsütést és levegős sous vide technikát is kínál, illetve képes két hőmérsékleti zónát használni különböző ételek készítéséhez.

A Bespoke eszközök könnyedén összehangolhatók lesznek és képesek lesznek együttműködni. A hűtőszekrény ajtaján folyamatosan követhető lesz, hogy áll a sütés folyamata, és innen is be lehet majd nézni az ételre. Még a Samsung Health is elérhető lesz a gépeken, és ezen keresztül lehet olyan étel tippeket kapni, amik igazodnak a felhasználó diétájához, életmódjához, testedzéséhez.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére