A Mojang kimondta a Scrolls halálos ítéletét

A cég leáll a komolyabb fejlesztésekkel, így igen bizonytalan a játék jövője.

A Mojang kimondta a Scrolls halálos ítéletét

Bár annak idején a Mojang nem kisebb iparági szereplővel, mint a Bethesdával is pereskedett a Scrolls miatt, a jelek szerint a cég már nem tartja fontosnak a gyűjtögetős kártyajáték sorsát. A stúdió közleménye szerint ugyanis a játék „elérte azt a szintet, hogy már nem lehet folyamatosan fejleszteni”, vagyis a nemrég megjelent Echoes volt a program utolsó kiegészítője. A jövőben csakis a játékegyensúlyt javító kisebb-nagyobb javításokra szorítkoznak, a szervek pedig 2016. július 1-ig ugyan még garantáltan futni fognak, de hogy utána mi lesz a sorsuk, az csakis a Scrolls által generált bevételtől függ majd.

Ez pedig gyakorlatilag egyet jelent az alkotás halálos ítéletével, hiszen bajosan hihető, hogy hirtelen tömegek kezdenek majd el játszani egy olyan programmal, aminek a fejlesztői kijelentették, hogy valamivel több, mint fél évvel a béta fázisból való kilépés után már nem adnak ki több, a játékélményt javító expanziót. Sőt, az is több mint valószínű, hogy egy fanatikus keménymagot leszámítva a többség záros határidőn belül átpártol valamelyik másik hasonló, nagyobb jövővel bíró játékhoz. Ezért az sincs kizárva, hogy az érdeklődés hiánya miatt a tervezettnél előbb köszön majd el a Scrolls.

A rajongók értelemszerűen roppant csalódottak, sőt, többen fel vannak háborodva, hiszen a legrosszabb rémálmukban sem gondolták volna, hogy a hivatalosan csak tavaly decemberben kiadott játék alól ilyen rekordgyorsasággal húzzák majd ki a szőnyeget.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward