A Killer Instinctért száll harcba a Microsoft

Vajon a régi verekedős játéksorozatot akarja feléleszteni a Microsoft? Egy már nem létező tv-sorozat közbeszól.

A Killer Instinctért száll harcba a Microsoft

Az USA védjegyekkel foglalkozó intézménye elutasította a Microsoft kérését a Killer Instinct védjegy bejegyzését illetően, azt ugyanis már más birtokolja. A nevezett cég a Fox, amely egy azonos nevű tv-sorozatot jegyeztetett be 2005-ben. Annak ellenére, hogy a sorozat csak egy évadot ért meg, és utána megszüntették, az intézmény nem akarja jóváhagyni a Microsoft kérését, arra hivatkozva, hogy az azonos név félreértésekhez vezethet.

Ez azért is furcsa, mert a 90-es években már létezett ilyen néven egy egész videojáték sorozat is. A védjegyekkel foglalkozó hivatal szerint a két médium különbözik egymástól, de ennek ellenére fennállhat a félreértés esete, hiszen léteznek tv-sorozatokon alapuló játékok is, mint pl. a Lost vagy az NCIS, és ha a Microsoft kiadna egy játékot ezen a címen, néhányan azt gondolhatnák, hogy köze van a Fox tv-sorozatához.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Microsoft az eredeti 1994-es Rare által fejlesztett SNES verekedős játékot akarja-e újra kiadni Xbox Live Arcade-en, vagy az 1996-os Killer Instinct 2-őt, vagy a Nintendo 64-es Killer Instinct Goldot, vagy esetleg egy teljesen új részt Killer Instinct 3 néven.

A Microsoft előtt most két opció áll: megpróbálhatják megszerezni a nevet, vagy ha nem sikerül, vagy nem akarják, akkor átnevezhetik a játékot – bár ha tényleg az eredeti sorozat felélesztéséről van szó, akkor ez nemigen jöhet szóba.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward