A Hangya és a Darázs – Könnyed családi dráma szuperhőséknél

A második rész sok izgalmat és még több poént rejt, kifejezetten pihentető és szórakoztató kikapcsolódás a Thanos balhé után.

A Hangya és a Darázs – Könnyed családi dráma szuperhőséknél

80 %
{{ average }} %
  • A Hangya és a Darázs újra akcióban, néhol családi drámának álcázva!
Szerzői értékelés
Szerző
80
%
Olvasói értékelés
Olvasó
Olvasói értékelés
{{ average }}
%
{{ average }}
%

Nem tudom kinek a fejében mi él a szuperhősös filmekkel kapcsolatban, de az biztos, hogy a rengeteg akció, a világ megmentésével összefűzött dráma, robbanások, nyaktörő sebesség, csillogó-villogó szuperképességek mind előkelő helyet foglalnának el nálam, ha megkérdeznének. A Vasember 3. részéig egyébként kb. ennyiben ki is merült a recept, ott viszont elég komoly szerepet kapott a hős lelki élete, a személyes vívódásai és útkeresése. Vagy épp a következményekkel való harca, amiben nem mindig a „szuper” rész dominált, a hős sokkal emberibb, közelibb és esendőbb lett. Ha emellé odatesszük, hogy a Marveltől szerencsére sosem állt távol a humor sem, akkor máris megkapjuk azt a receptet, ami a Hangya és a Darázs kalandjainak második részét jellemzi.

Galéria megnyitása

Most kivételesen nem kell az egész világot/univerzumot/multiverzumot megmenteni a szupergonoszok inváziójától és ördögi terveitől. De azért túl kell járni egy helyi gengszter, és az FBI eszén. A gonoszról is kiderül, hogy a látszat csalóka, a középpontban pedig a család ereje, a nehéz döntések következményei és egy rakás jól eltalált poén áll, ízlésesen vegyítve.

A történetgyártó fogaskerék újabb fordulatot tett meg, és a korábbi filmek, események következményei az itteni hősökre is kihatással vannak. Ezzel is moziba csábít minket a nagy képregény kiadó, hiszen, ha kihagyunk egy filmet, akkor gyakran kritikus információktól esünk el és spoiler nélkül elmesélni ezeket nem épp könnyű feladat. Akik látták az első részt, azoknak nem lesz titok az sem, hogy mi történt az első Darázzsal – a jó hír, hogy most ez a szál is befejezést kap.

Galéria megnyitása

Nem igazán volt a történetet tekintve elvárásom, de jó volt látni, hogy az elkerülhetetlen összecsapásokon kívül a legtöbb időt a szuper kütyük és szerkezetek mögött álló emberek kapták. Nem könnyű egy 10 éves kislány szórakoztatása és nevelése, ha az apukája házi őrizetben van 2 éve, egy rossz döntés miatt. Ha pedig esélyt kapnánk, hogy kb. 30 éve elvesztett szerettünket visszahozzuk a mi dimenziónkba, akkor mi sem törnénk sokat rajta a fejünket, hogy belevágjunk-e. A „Hogyan?” kérdése persze rengeteg problémát szül, és mire összeáll a nagy terv, hárman háromféle kimenetelt szeretnének – és nem kell ahhoz szuperhős ruha, hogy megkeserítsék egymás életét.

Galéria megnyitása

Michael Douglast Marveles filmben látni még mindig fura, de kétség kívül jól áll neki Dr. Hank Pym szerepe és a múltjáról is egyre több minden kiderül a film végére. Szellem (Ghost) karaktere nagyon jót tesz a filmnek azon tekintetben is, hogy elfelejtsük a fekete/fehér sablonokban való gondolkodást. És bár Darázs egyre több szerepet kap, mégis látszik, hogy alapvetően a Hangyára és az őt megszemélyesítő vicces, ügyefogyott Paul Ruddra van kihegyezve a történet. A csetlő-botló főhős azonban szintet lép mind emberi, mind szuperhős karakter tekintetében. Megmarad annak a sokak által szeretett hülyéskedő figurának, aki volt, de egyszersmind felnő ahhoz a feladathoz is, ahol a felelősségtudat az áldozat és a bátorság mutatja a jó irányt.

Be kell valljam, az óriási (túltolt?) drámák és feszültség (lásd, Bosszúállók: Végtelen háború) után jól esett egy olyan Marvel filmet látni, ahol jó érzékkel és bőséggel adagolják a humort is. Nem lett belőle izzadtságszagúan kínos vicceskedés, és pont tökéletes volt arra, hogy feloldja a nehéz helyzetek komorságát úgy, hogy az életeket, sorsokat eldöntő kérdéseket sem bagatellizálja el közben. Hiába tudjuk, hogy ezer szállal kötődnek a Marvel mozik egymáshoz, jó egy kerek történetet kapni, ahol egyelőre nem kell aggódni senki sorsáért, nem lebeg a világ a megsemmisülés szélén és a baljós előjelek is elfogytak. Persze a fogaskereket ismét fordulnak majd egyet, a végítélet harangjai is megkondulnak, de addig is pihentető és szórakoztató élmény lesz a Hangya és a Darázs kalandjait átélni és elégedetten távozni a moziból.

Összefoglalás

A Hangya és a Darázs – Könnyed családi dráma szuperhőséknél

A Hangya és a Darázs – Könnyed családi dráma szuperhőséknél

A Hangya és a Darázs – Könnyed családi dráma szuperhőséknél
Szerzői értékelés
80
%
Az Amerika Kapitány: Polgárháború és a régmúlt árnyai utólérik hőseinket, most kiderül, hogy csapatként és családként mire elég a szuperhősök ereje.
Kerek egész történetet kapunk, amiben ugyan vannak éles helyzetek, de a itt a hősök emberi oldala és a humor kapott főszerepet.
Aki drámai, vége a világnak történetre és epikus csatákra vágyik, az máshol fogja megtalálni amit keres.
{{ totalLabel }}
%
{{ userRateLabel }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward