3D szkenner alkalmazással állt elő a Samsung

A program képes térbeli képet alkotni különböző tárgyakról.

3D szkenner alkalmazással állt elő a Samsung

Szép lassan egyre több mobiltelefonon bukkan fel 3D ToF kamera, annak ellenére, hogy a Google például korábban nem adott túlzottan sok esélyt ennek a fejlesztésének; elkaszálta a Project Tangót néhány kész termék (Asus ZenFone AR, Lenovo Phab 2 Pro) megjelenését követően (de a fejlődés irányát látva, nem lenne meglepő, ha visszahozná ezt a jövőben). A Galaxy Note10+ is kapott ilyen szenzort, és most a Samsung egy új applikációval állt elő ehhez.

A 3D Scanner névre hallgató program pontosan azt tudja, amire a neve következtetni enged. Képes megörökíteni 3D-s felvételeken különböző tárgyakat. Az újdonságot a Samsung a saját piacterén tette elérhetővé, a Galaxy Store-ból lehet majd beszereznie a tulajdonosoknak. A telepítést követően ugyanúgy elérhető, mint bármilyen egyéb program az okostelefonon, valamint ezen felül bekerül a Bixby Vision repertoárjába, és innen is kényelmesen hozzá lehet férni. A Bixby Vision a kamera alkalmazáson belül érhető el, miután erre a módra vált a felhasználó, a megjelenő panelen már ott lesz a 3D Scanner funkció is.

Galéria megnyitása

A felhasználók bármilyen őket körülvevő tárgyat megörökíthetnek, illetve bármivel próbálkozhatnak, de a Samsung ajánlása szerint célszerűbb kisebb dolgokat beszkennelni 3D-ben. A vállalat elmondása alapján az az ideális, ha 20 és 80 köbcenti között van az adott tárgynak a térfogata. Fontos, hogy a kézzel fogható témák minden irányból be legyenek szkennelve, részletesen meg legyenek örökítve, mert csak így lehet teljes és pontos a modell. Arra is ügyelni kell itt, hogy ne legyen más a felvett tárgy mellett, mert akkor a program azt is hozzá olvashatja a végleges 3D képhez. Idővel talán finomít majd a szoftver működésén a Samsung, és egyszerűbben, gördülékenyebben kezelhetővé válik, de most még körültekintően kell alkalmazni.

A tárgyak digitális lenyomatát különböző módokon lehet felhasználni. Készíthetőek ezekből GIF animációk, melyeket azonnal tovább is lehet osztani az ismerősök számra, de rátehetőek ezek korábban megörökített fényképekre, vagy akár videofelvételekre is. Idővel pedig talán még arra is lehetőséget fog nyújtani az applikáció, hogy 3D nyomtató használatával kinyomtathassák a felhasználók a 3D-s tárgyakat. Mivel a 3D nyomtatók egyre elterjedtebbek, így valószínűleg egyre többen tudnának örülni ennek a lehetőségnek.

Galéria megnyitása

A Samsung kínálatában egyébként nemcsak a Galaxy Note10+ rendelkezik 3D ToF szenzorral, hanem akad még néhány ilyen készülék, és természetesen azoknak a használatát is támogathatja majd az újonnan elindított alkalmazás. Van 3D ToF szenzor a korábban rajthoz állított Galaxy S10 5G fedélzetén, ami kettő ilyen egységgel is fel van szerelve egyébként, és megemlítendő még a Galaxy A80 is, melynek az átforduló kameramoduljába került egy 3D ToF komponens. A jövőben pedig valószínűleg lesz még olyan készülék a dél-koreai alakulat palettáján, aminél ez biztosított lesz, így még több mobillal lehet majd igénybe venni a 3D Scanner app szolgálatait.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap