32 darab GeForce RTX 3080-as teljesítményével bányászik az új Ethereum célhardver

A Bitmain egy rendkívül nagy teljesítményű, igencsak hatékony Ethereum bányász rendszerrel állt elő, amely nem kevesebb, mint 32 darab GeForce RTX 3080-as videokártyát tud kiváltani, ha bányászatról van szó.

32 darab GeForce RTX 3080-as teljesítményével bányászik az új Ethereum célhardver

A kínai Bitmain egy érdekes célhardvert mutatott be, ami kifejezetten Ethereum bányászatára készült, ennek megfelelően igen komoly hatékonysággal működik, valamint teljesítménye is figyelemre méltó. Az Antiminer E9 névre keresztelt eszköz teljesítményéhez képest kompakt kivitelben érkezik, valamint fogyasztása is barátibb, mint ha az általa kínált teljesítményt GeForce RTX 3080-as videokártyákkal felszerelt rendszerrel próbálnánk elérni, ekkor ugyanis nem kevesebb, mint 32 darab ilyen kártyára lenne szükség.

Az Antiminer E9 a gyártó állítása szerint képes akár 3 GH/s bányászteljesítmény elérésére is, ehhez pedig maximum 2556 W-os fogyasztás, illetve 0,85J/M hatásfok tartozik. Hasonló hardvert a Linzhi is gyárt a Phoenix Ethash ASIC Miner formájában, ám az a megoldás „csak” 2600 MH/s teljesítményt nyújt, közben pedig 3000 W körüli fogyasztást produkál, azaz a Bitmain új terméke mindenképpen jobbnak tűnik.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy a Bitmain Antiminer E9 pontosan mennyibe kerül majd, ugyanis a gyártó még csak bejelentette a termékek, kereskedelmi forgalomban nem tette elérhetővé. A tippek szerint 20 000 dollár körüli, illetve e feletti összegre lehet majd számítani, ami nem tűnik soknak, hiszen a Linzhi fentebb említett terméke 11 300 és 13 700 dollár közötti áron kapható jelenleg, az Antiminer E9 pedig lényegesen jobb nála. Ha a 32 darab GeForce RTX 3080-as videokártyából szeretnénk hasonló teljesítményű bányászrendszert építeni, az az aktuális 2500 dollár körüli árakkal számolva 80 000 dollárt kóstálna, és ez az összeg még csak a videokártyákat tartalmazza, ezen kívül egyéb komponensekre is szükség lenne.

Az Antiminer E9 elméleti szinten tehát egy remek választás lehetne a kriptovaluta-bányászok számára, és nyernének vele a gamerek is, hiszen valamennyi gamer videokártya felszabadulna a piacon, kevesebbre tartanának igényt a bányászok. Igen ám, de mivel chiphiány van, az efféle célhardver gyártása sem egyszerű feladat, így kérdéses, a Bitmain képes lesz-e nagyobb mennyiségben is piacra dobni a terméket.

Ha igen, az az Nvidia üzletét is rontani fogja, ugyanis kevesebb CMP HX sorozatú bányászkártyára lesz szükség, valamint a GeForce sorozat tagjaiból is kevesebbet vásárolhatnak a bányászok. Utóbbitól persze nem igazán kell félnie a gyártónak, hiszen egyes bányászok direkt gamer kártyákat keresnek a bányászathoz, hogy ha bedől a kriptovaluta-piac, a feleslegessé vált hardverből még vissza tudjanak nyerni némi befektetett tőkét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap