2022 elején érkezhet a GeForce RTX 3000 Super videokártya-sorozat

Ez a család várhatóan a következő generációs, ADA Lovelace alapú videokártyák előtt juthat szerephez.

2022 elején érkezhet a GeForce RTX 3000 Super videokártya-sorozat

Az Nvidia GeForce RTX 30 Super sorozatával kapcsolatban korábban már felröppentek pletykák, ám egészen idáig meglepően nagy csend volt a témában, semmi érdekes információ nem látott napvilágot az újdonságokkal kapcsolatban. Nemrégiben viszont történt némi változás, ugyanis a megbízható forrásnak minősülő kopite7kimi arról számolt be, hogy a GeForce RTX 30 Super széria várhatóan jövő év elején tényleg bemutatkozhat.

Az egyelőre nem világos, pontosan milyen modellekből áll majd a kínálat, de ha a korábbi gyakorlatot vesszük alapul, akkor GeForce RTX 3060 Super, GeForce RTX 3070 Super, GeForce RTX 3080 Super, illetve GeForce RTX 3080 Ti Super videokártyákkal találkozhatunk majd. Ezek a modellek az aktuális információk alapján nem váltanak gyártástechnológiát, azaz nem a TSMC 7 nm-es csíkszélességével készülnek majd, mint ahogy arra néhány hónapja számítani lehetett, hanem továbbra is a Samsung 8 nm-es csíkszélességét használhatják, ami a GeForce RTX 30-as sorozat első tagjainak tavaly őszi rajtja óta mindenképpen kiforrottabb, ütőképesebb lett.

A GeForce RTX 30 Super videokártyák egyfajta átmeneti „töltelékként” teljesítenek majd szolgálatot az Nvidia termékpalettáján, mielőtt átadnák a helyüket az Ada Lovelace sorozatú grafikus processzorral szerelt megoldásoknak, amelyek viszont már a TSMC 5 nm-es csíkszélességével készülhetnek majd.

Az asztali GeForce RTX 30 Super videokártyák mellett várhatóan mobil kiadások is érkeznek majd, ám azzal kapcsolatban egyelőre nincs konkrét szivárgás, hogy az egyes modellek pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkeznek majd, ez viszont talán még nincs is kőbe vésve, hiszen a jövő év elején esedékes rajtig még nagyon sok minden változhat.

Érdekesség, hogy megint előkerült a GA103-as GPU érkezésével kapcsolatos pletyka, ám ezzel kapcsolatban sincs konkrét információ, sőt, kopite7kimi szerint az sincs kizárva, hogy ezt a GPU-t időközben süllyesztőbe dobta az Nvidia. Hogy végül találkozhatunk-e GA103 alapú modellekkel a boltok polcain a nem is oly távoli jövőben? Az elkövetkező hónapok folyamán remélhetőleg kiderül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap